Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,63 Ft
Euró
381,54 Ft
Font
445,19 Ft
Bitcoin
43,384 $

Legkevesebb 21 ember életét vesztette Szomáliában az al-Shabaab elleni harcokban

A szombaton kora reggel történt összecsapásokban 18 fegyveres és 3 civil vesztette életét.

Fotó: MTI/EPA/Szaid Juszuf Varszame
Afrika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A TRT World jelentése szerint Mohamed Ahmed Taredisho tábornok arról számolt be, hogy legkevesebb 18 fegyveres és 3 civil vesztette életét a szombat kora reggeli harcokban a központi Galgadud régióban.

A hadsereg egyik vezető tisztviselője megosztotta, a szomáliai hadsereg visszaverte az al-Shabaab harcosainak támadását az ország egyik központi régiójában, és legalább 18 fegyverest megöltek. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

Telefonos interjújában Mohamed Ahmed Taredisho tábornok hozzátette, a szombaton kora reggel Masagaway város közelében kitört harcokban legkevesebb három civil is életét vesztette. Masagaway Galgadud központi régiójában található, és egy katonai támaszpontnak ad otthont.

Egy helyi lakos megosztotta, a támadás során a fegyveresek lerohanták a bázist, fegyvereket vittek el és felgyújtották a harckocsikat, hozzátéve, hogy mindenkit váratlanul ért a támadás, ugyanis a fegyveresek szombaton kora reggel törtek be a városba, majd elfoglalták azt, beleértve a katonai bázist is.

A halálos áldozatok mellett sok ember eltűnt, akiket jelenleg is keresnek. Az al-Shabaab az elmúlt hónapokban jelentősen fokozta a katonai támaszpontok elleni támadásokat, miután a vidéki területek feletti ellenőrzést elvesztette a kormányerőkkel szemben.