Dollár
431,80 Ft
Euró
423,19 Ft
Font
482,06 Ft
Bitcoin
19,505 $

40 korbácsütésre ítéltek egy afgán nőt, amiért egy férfival beszélt telefonon

Illusztráció MTI/EPA/Dzsavád Dzsalali
not image

Kolláth Benjámin

2021. április 26. - 23:20

Egy 2020 végi ítéletben az afganisztáni Herat városánál két perc alatt 40 korbácsütést mért egy illegitim tálib „bíróság” tagja egy nőre.

A France24 számol be egy videóról, melyen két férfi 40 ostorcsapást mér két perc alatt egy afgán nőre. Az eset Herat környékén történt, április 13-án került fel Facebookra a képsor.

A tálib bíróságokat, mely ezt az ítéletet is behirdette, már korábban betiltották, ennek ellenére heti három alkalommal összeülnek: szerdán, csütörtökön és pénteken.

A 2020. végi eset, melyről készült a felvétel, ahogy a tálib bíróság által vizsgált többi eset is, lakossági panasz útján került az illegitim ítélőszékig. Bűne a lap beszámolói szerint „erkölcstelen kapcsolat” volt, konkrétabban, egy fiatal fiúval beszélt telefonon. A fiút is letartóztatták, ő egy tálibok által fenntartott börtönben ül.

Nem ez az első eset, hogy hasonló ügyekről és ítéletekről készült videók kerülnek fel a netre, 2015-ben a közösségi médiában egy „Rokshana” néven emlegetett nő megkövezéséről készült felvétel is fel lett töltve, nagy felháborodást keltve. Akkor is egy tálib bíróság ítéletét hajtották végre.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.