Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,34 Ft
Euró
391,88 Ft
Font
466,49 Ft
Bitcoin
57,751 $

További Hírek

Nőkre vadászhatott a würzburgi késes ámokfutó

A rendőrség bizonyítékokat talált arra, hogy a würzburgi késes ámokfutó kapcsolatban állt az Iszlám Állam terrorszervezettel.

Már 24 ember maradványai kerültek elő egy volt rendőr kertjéből

Egy évtizede gyilkolhatott lányokat és nőket egy rendőr Salvadorban, a legfiatalabb áldozata egy kétéves kislány lehetett.

A szexuális erőszak áldozatait is eltiltja az abortusztól Texas új törvénye

Texas kormányzója aláírta a törvényt, amely a terhesség 6. hetétől kezdve tiltja az abortuszt, ekkor fedezhető fel ugyanis először a magzati szívhang.

40 korbácsütésre ítéltek egy afgán nőt, amiért egy férfival beszélt telefonon

Egy 2020 végi ítéletben az afganisztáni Herat városánál két perc alatt 40 korbácsütést mért egy illegitim tálib „bíróság” tagja egy nőre.

Megfosztották címétől Pápua Új-Guinea szépségkirálynőjét a címétől, mert a TikTokon twerkelt

Miss Pápua Új-Guineát megfosztották a koronájától azután, hogy közzétett egy videót a TikTokon, amin éppen twerkel (vagyis a fenekét rázva táncol) - a kritikus hangok szerint az incidens ékes példája az országban mélyen gyökerező nőgyűlöletnek.

A nők és a gyermekek ellen elkövetett erőszak párhuzamos pandémiája

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ), az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) és civil szervezetek hadai hívták fel a figyelmet arra, hogy a világjárvánnyal együtt egy másik pandémia is tetőzik a Földön: a nők és gyermekek ellen elkövetett erőszak árnyékpandémiája.

Nincs test, nincs bűncselekmény – tizenkétezer nőnek veszett nyoma tavaly Peruban

Szexrabszolga és emberkereskedelmi hálózat után nyomoznak a perui rendőrségen belül, miután két fiatal nő holttestére találtak rá egy tiszt családjának birtokán. Az országban csaknem 12 ezer nő tűnt el tavaly.

Részegen rátámadt egy nőre egy rendőr, az ítélet kiverte a biztosítékot

Valódi felelősségre vonás nélkül úszta meg szolgálaton kívüli részeg támadását a brit rendőrtiszt - egy parlamenti képviselő kritikája szerint az ítélet ékes példa a “rendszerre, mely cserbenhagyja a nőket és védelmezi a férfiakat”.

Sarah Everard meggyilkolásával megrendült a rendőrségbe vetett bizalom – hogyan tovább?

Sarah Everard elrablásával és meggyilkolásával a londoni rendőrség különleges egységének egyik tisztjét gyanúsítják. A fiatal nő emlékére tartott virrasztáson a hatóságok bilincsbe verve vonszolták el a jelenlévőket a helyszínről, ezzel politikusok és a közvélemény felháborodását kiváltva. A lányok és nők ellen irányuló erőszak tagadhatatlan mértékű és többé nem lehet a szőnyeg alá söpörni - változásra van szükség.