Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,945 $

270 millióan máris elbúcsúzhatnak az X-től a felnőtt tartalmak engedélyezése miatt

Ez fájni fog Elon Musknak, aki újabb bizarr döntést hozott az egykori Twitter élén.

...svg content...Fotó: illusztráció | unsplash
Smart

Bense Róbert

Szerkesztő

Partnerek és nagy nevek sora hagyta ott az X-et (korábbi nevén Twittert), mióta Elon Musk átvette a közösségi oldal irányítását. A dollármilliárdos üzletember pedig ahelyett, hogy próbálta volna jobb irányba terelni a dolgokat, inkább még mélyebbre taszította az X megítélését.

Nemrég ugyanis engedélyezték a felnőtt tartalmak posztolásának lehetőségét – természetesen a korhatár szigorításával, ami most úgy tűnik, hogy fellendülés helyett inkább még jelentősebb visszaesést eredményez majd. Soron kívül Elnézést kért a fideszes képviselő, amiért úgy tűnt, mentegeti a gyermekbántalmazó edzőt

Egyes országokban – így Indonéziában is – ugyanis már most annak a lehetőségét vizsgálják, hogy Musk „újítása” miatt betiltják az X használatát. A muszlim országban, ahol szigorú szabályok tiltják a felnőtt tartalmak megosztását, 275 millióan élnek, így ez nagyon érzékeny veszteség lehet az X számára.

Az ország kommunikációs minisztere, Budi Arie Setiadi a súlyos lépést megelőzően még egy figyelmeztető levéllel igyekezett Muskot jobb belátásra bírni, ám már most szinte biztosnak tartja, hogy az X elérése megszűnik Indonéziában – írja a Cybernews.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Indonézia elektronikus információs törvénye hat év börtönnel bünteti azokat, akik pornográf tartalmakat terjesztenek. És bár az X-en ki lehet zárni ezeket, valamint gyerekek számára sem juthatnak el ezek a tartalmak, így is rengetegen felzúdultak Musk döntését követően.

K-poppal válaszol Dél-Korea az "ajándékot" tartalmazó észak-koreai léggömbökre

Az észak-koreai léggömbökben érkező "ajándékok" miatt Szöul fokozza a hangszórók használatát a demilitarizált övezetben.