Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,921 $

2024-ig várhatunk arra, hogy a Föld teljes lakossága megkaphassa a koronavírus-oltást?

A legújabb szakértői vélemények szerint még éveknek kell eltelnie ahhoz, hogy az egész Föld, vagy annak legalább 90%-a megkaphassa a koronavírus-oltást.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

A legújabb szakértői vélemények szerint még éveknek kell eltelnie ahhoz, hogy az egész Föld, vagy annak legalább 90%-a megkaphassa a koronavírus-oltást.

Hatalmas a tülekedés az első koronavírus-vakcinákért, melyeknek több változata is lehet. Oroszország, Kína és USA is jól áll a tesztelésekkel, és úgy tűnik, hogy az első széles körű oltások még az év vége előtt megkezdődhetnek. Soron kívül Súlyos mentőautó-baleset történt Budapesten

Az Egyesült Államok hatalmas mennyiségre kötött szerződést, és szükségük is van rá, mivel továbbra is ők állnak a legfertőzöttebb országok listájának élén, és immáron több mint 200 000 regisztrált halálos áldozatról tudni az államokban.

A második helyen India áll, ahol rohamosan nő a fertőzöttek és a halottak száma, bár a korábbi jelentések szerint sokkal nagyobb lehet a valós szám, mivel egyrészt a hatalmas országban csak több mint 1 millió tesztet hajtanak végre, másrészt a dokumentáció hiányos lehet.

Az indiai Serum Institute, a világ legnagyobb oltóanyag-gyártója szerint 2014 lehet az a dátum, amikor már az egész világot beoltották a vírus ellen, vagy legalább annak 90%-át. Erről Adar Poonawalla, a cég vezérigazgatója és ügyvezetője beszélt a CNN-nek.

A szakember úgy fogalmazott, a reális képet tekintve az a pillanat, amikor a bolygón mindenki, vagy annak 90%-a megkaphatja az oltást, legalább 2024-et fogunk írni. Ez pedig azt jelentheti, hogy még éveken át lehetnek új fertőzések.

Poonawalla hangsúlyozta, az koronavírus-oltások megszerzésének néhány kihívása maga a kutatás és a jóváhagyás, miközben a betegek beoltása magában foglalja az oltóanyagok gyártásának növelését és a szükséges dózisok beszerzésének finanszírozásához szükséges dollármilliárdokat

Ezzel együtt szerinte az oltások beadása bizonyos összetett földrajzi területeken és országokban kihívást jelent. Ezek közé tartozik India is az 1.4 milliárdos lakosságával. „Jövő év júliusáig, augusztusáig még ha 400 millió darabot is előállítanánk a vakcinából, akkor is küszködni fogunk azzal, hogy mindenkit be tudjunk oldani ezen adagokkal.”

Közel 30 millió forintos bírság azért, mert egyáltalán nem, vagy nem helyesen viselte a maszkot

Arne Slot váltja Jürgen Kloppot a Liverpool kispadján

Szoboszlai Dominik és csapattársai holland edző irányítása alatt készülhetnek a következő szezonban.