Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,74 Ft
Euró
393,46 Ft
Font
460,05 Ft
Bitcoin
70,230 $

2022-ig húzódhat a PlayStation 5 konzolok készlethiánya

A Sony pénzügyi vezérigazgató-helyettese szerint legalább egy évig még hiánycikk lehet a legújabb PS-konzol.

Sony
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Bloomberg kezébe került bennfentes körökben elhangoztt beszélgetések szerint olyannyira súlyos a probléma a japán techóriásnál, hogy 2022-ig húzódhat a PlayStation 5 konzolok globális készlethiánya.

A fennakadások ellenére a Sony rekord eladásokat produkált, a PS5 debütálása óta összesen 7,8 millió darab játékgépet értékesítettek, ami 200 ezerrel több, mint ahány PS4-et adtak el a piacra dobást követően ugyanennyi idő alatt. Soron kívül Robbanás történt Lágymányoson egy társasházban, áldozat is van

Hiroki Totoki, a cég pénzügyi vezérigazgató-helyettese a szóban forgó tárgyalás során állítólag azt mondta,

„Jövőre sem enyhülhet a helyzet, nem tudunk majd elegendő mennyiségű konzolt legyártani, ezért biztosra vehetjük, hogy a kereslet nem fogja utolérni a kínálatot. A lehető leghamarabb megpróbáljuk felgyorsítani a termelést; bízom benne, hogy minél korábban sikerül eljuttatni az üzletek polcaira a PS5-öt.”

Nemcsak a Sony, hanem a Nintendo és a Microsoft is gondban vannak, azonban őket sem kell nagyon félteni, hiszen eladás tekintetében a koronavírus-járvány kitörése óta szintén korábban elképzelhetetlennek hitt csúcsokat döntöttek meg.