Sokkal gyorsabb, felújított processzorral ellátott PS5 jelenhet meg jövőre

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021.május.8 - 07:17

A chiphiányt megszenvedő tajvani TSMC állítólag már belengette, hogy sokkal gyorsabb és kevesebb fogyasztású CPU-t fog gyártani a Sony megrendelésére.

Miközben világszerte egyre nehezebben lehet hozzájutni a vadonatúj, tavaly novemberben piacra dobott PS5 konzolokhoz, addig a Sony rekord bevételre tett szert, és korántsem ülnek a babérjaikon, hanem tovább fejlesztik az infrastruktúrájukat.

A DigiTimes magazin értesülései szerint a világ legnagyobb chipgyártója, a TSMC fejlettebb AMD processzorokat tervez előállítani a közeljövőben, mégpedig a Sony részére.

A tajvani vállalat a 7 nanométeres technológiáról 6 nanométeresre válthat az AMD Zen 2 révén, ezáltal a next-gen processzorral felszerelt PS5 játékgépek sokkal kevesebb áramot fogyaszthatnak majd, miközben a teljesítményük jobb lesz az eredeti változathoz képest.

A pletykák szerint a masina legkorábban 2022 második felében jelenhet meg, ami egészen korai újítás lenne, bár a Sony-tól sosem állt távol az upgrade, elég csak a PS4 Pro-ra gondolni, ami az alapverzióval együtt nagyot futott a next-gen érkezése előtt.

Eddig több mint 7,8 millió PS5-öt értékesített a Sony, a határ pedig a csillagos ég, még úgy is, hogy a konzolipar történetében még egyszer som fordult elő, hogy fél éven keresztül hiánycikként ne lehessen hozzájutni a legújabb gépekhez.