Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,786 $

Nagy bejelentés: 184 milliárd uniós forrás érkezett a tanárok és óvónők fizetésemeléséhez

Varga Mihály pénzügyminiszter jelentette be, hogy összesen 184 milliárd forint uniós forrás érkezett Magyarországra a tanárok és óvónők fizetésemeléséhez.

...svg content...Fotó: Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Magyarország tíz legnagyobb adózója elismerés átadó ünnepségén a Pénzügyminisztériumban 2024. május 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Hivatalosan is megerősítették, amire már egy ideje várt a kormány, miszerint az EU újabb nagy összeget folyósított Magyarországnak, ezúttal a tanárok és az óvónők fizetésemeléséhez. Ennek részeként futott be az a 184 milliárd forint uniós forrás, amit a kormány erre a célra fog felhasználni.

Ennél jobb hírt aligha kaphattak volna a tanárok és az óvónők szerda délelőtt. Hazai forrásból az év elején mintegy 340 milliárdot fordított a kormány béremelésre, addig a most beérkezett 184 milliárd utólagos hozzájárulást jelent a költségvetésből előfinanszírozott béremeléshez, amiről a pénzügyminiszter tett említést. Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

„Bejelentés! 184 milliárd forint uniós forrás érkezett Magyarországra a tanárok és óvónők fizetésemeléséhez.” – jelentette be a nagy hírt Varga Mihály pénzügyminiszter, aki ennek kapcsán pár fontos részlettel is szolgált.

Ha csak a tavaly év végi adatokat nézzük, akkor azt mondhatjuk, hogy december óta már 734 milliárd forint jött az EU-tól, amit korábban blokkoltak. Még mindig tartoznak, de egyre gördülékenyebben küldik ezeket az összegeket, melyek egy részét béremelésekhez használják fel, például az oktatás terén.

„Az év elején végrehajtott béremelésre mintegy 340 milliárd forintot fordítottunk hazai forrásból. A most beérkezett 184 milliárd forint utólagos hozzájárulást jelent a költségvetésből előfinanszírozott béremeléshez. Tavaly december óta már 734 milliárd forint korábban blokkolt, hazánknak járó uniós forrás érkezett Magyarországra.”

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.