Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,00 Ft
Font
443,51 Ft
Bitcoin
23,187 $

180 milliárd forint tűnt el minden idők legnagyobb kriptovaluta-lopása során

Unsplash
Külföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Több mint 600 millió amerikai dollárt tulajdonítottak el kiberbűnözők, ezáltal minden idők legnagyobb kriptolopását hajtották végre.

A CNBC hírportál beszámolójából megtudhattuk, hogy a Poly Network nevű platform gyenge pontjait használták ki a támadók. Ez egy olyan felület, ami különféle blokkláncokat kapcsol össze annak érdekében, hogy együtt tudjanak működni egymással.

Soron kívül Tavaly október óta duzzad az Ötöslottó főnyereménye: 2,35 milliárd forint vár!

A vállalat a Twitteren hozta nyilvánosságra a támadást, és arra kérte a hackereket, hogy adják vissza a feltört eszközöket, ám minden bizonnyal ezt nem fogják azonnal teljesíteni.

Mivel minden bitcoin- és egyéb kriptovaluta-tranzakció blokkláncokra épül, ezért kulcsfontosságú szerepet játszanak a fizetések során, a Poly Network pedig éppen ezeket képes összehangolni.

Miután a hackerek ellopták a kriptovalutákat, eltérő címmel rendelkező címekre küldözgették őket, így sikerült átmosniuk közel 610 millió amerikai dollárnyi virtuális fizetőeszközt.

Főként Tether kriptodevizát fagyasztottak be 33 millió dollár értékben, mindeközben az egyik legnépszerűbb platform, a Binance is jelezte, komoly problémák adódtak, ezért a helyzet mihamarabbi megoldásán dolgoznak.

Jogi lépéseket fogunk tenni, és felszólítjuk a hackereket, hogy adják vissza az eszközöket „ – írta Twitter-bejegyzésében a Poly Network vezetősége.