Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,16 Ft
Euró
394,02 Ft
Font
467,74 Ft
Bitcoin
58,143 $

1700 amerikai katona biztosítja Donald Trumpék nagy eseményét

Semmit nem bíznak a véletlenre a biztosítás terén, aminek azonban nincs köze a Donald Trump elleni merényletkísérlethez.

...svg content...Fotó: A nemzeti gárda katonái a törvényhozás washingtoni épülete, a Capitolium előtt 2021. január 18-án. Joe Biden január 20-i beiktatási ünnepségét a nemzeti gárda 25 ezer felfegyverzett katonája biztosítja. A 78 éves Biden az Egyesült Államok 46. elnöke lesz. MTI/EPA/Pool/Rod Lamkey
Észak-Amerika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Donald Trump ma az elmúlt időszak legnagyobb bejelentését fogja megtenni, megnevezi, ki lesz az alelnök az Egyesül Államokban, ha megnyeri a választásokat. Tekintve, hogy Joe Biden mögül egyre többen szállnak ki a fizikai és a mentális állapota miatt, miközben Trump még egy merényletkísérletet is túlélt, elég egyértelműnek tűnhet az eredmény.

Ebből ezek után rekordgyőzelem is lehet, viszont Trump súlyos figyelmeztetést kapott az ellene elkövetett merényletkísérlettel. Nagyobb biztonságot kell köré vonni, főleg, ha egy nagyobb helyszínről van szó, ami nyilvános, és adottak a magaslati részek a tetőkkel, ahonnan tűzet nyithatnak rájuk, mint tette azt a 20 éves merénylő is, akiről egyre érdekesebb dolgok derülnek ki. Soron kívül Lassan, de biztosan naposra fordul a borongós időjárás kedden, csak elszórtan lehetnek záporok

Közben már a Republikánus Nemzeti Konvent megtartására készülnek, amit körülbelül 1700 amerikai katona fog biztosítani. A CNN azt írja, többségük a Nemzeti Gárdából kerül ki, valamint egy kisebb aktív szolgálatot teljesítő komponens is bevethető.

A személyzet főként a wisconsini, a minnesotai és az észak-dakotai Nemzeti Gárdából állnak, akik magasan képzettek. Többek között robbanóanyag-megsemmesítésére is kiképezték őket, és képesek lesznek reagálni bármire, biztosítván a helyszínt, a jelenlévőket, a tulajdont, a békét, a rendet és a közbiztonságot.

Arra is fény derült, hogy a szolgálat tagjai az FBI-t is támogatják a titkosszolgálat és a Milwaukee-i metrórendőrség mellett a hét minden napján, a nap 24 órájában. Sabrina Singh, a Pentagon sajtótitkár-helyettese azonban azt mondja, ez egy előre megtervezett akció, nincs köze ahhoz, ami Trumppal történt szombaton. Hétfőig nem is érkezett további támogatási kérelem a Nemzeti Gárda részéről.