12 milliós pénzbírsággal sújtották egy autós találkozó résztvevőit

Illusztráció/MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
not image

Kulcsár Péter

2021.április.16 - 17:09

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozások megsértése miatt komoly pénzbüntetést szabtak ki Orosházán az egyik spontán autós találkozó résztvevőire.

A Blikk magazinnak küldött levelében az egyik olvasó következőképpen számolt be az eseményekről:

“Március 28-án Orosházán volt egy kis autós találkozó, amit a rendőrség csoportosulás miatt félbeszakított és minden egyes személynek pénzbírságot küldtek ki. 26 gépjármű volt és 49 személy. Mindenki 250 ezer forint bírságot kapott, ami annyit takar, hogy 12 millió 250 ezer forintot zsebelnek be.”

A szemtanú elmondása szerint az emberek az autók körül nyugodtan beszélgettek, amikor pedig meglátták, hogy jönnek a rendőrök, már mindenki visszaült a gépkocsijába.

Mivel csoportosultak, ezért megszegték a járványügyi óvintézkedéseket, így mindegyik sofőr és résztvevő pénzbírságban részesült.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a találkozó résztvevőit egy bejelentés után ellenőrizték az egyenruhások.

Orosházán, a Gyártelep utcai parkolóba 26 járművel érkezvén megállapították, hogy 49 közterületen csoportosuló, gyülekező ember tartózkodott a helyszínen, ami szabálysértésnek minősült.

Mindezekből kifolyólag 500 ezer forintig terjedő pénzbírsággal szankcionálhatóak az érintettek, a büntetéseket a megindított szabálysértési eljárás során szabták ki.