Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,95 Ft
Euró
394,36 Ft
Font
468,84 Ft
Bitcoin
64,330 $

12 millióra emelkedhet az írástudatlan gyermekek száma a pandémia miatt

Több mint félmillió gyermek fogja anélkül betölteni a tizedik életévét, hogy el tudna olvasni egy betűt vagy egy egyszerű mondatot.

...svg content...Tica, 2021. január 25. Ételosztásra váró emberek az Eloise ciklon okozta hirtelen áradások miatt otthonukat elhagyni kényszerült emberek számára létesített táborban a mozambiki Ticában 2021. január 25-én. Az Eloise ciklon óránként 160 kilométeres széllökésekkel és heves zivatarokkal két nappal korábban érte el Afrika keleti partjait. Mozambikban legalább kilencen vesztették életüket az ítéletidőben. Sokan csak mérföldeket úszva tudtak megmenekülni az áradatból. MTI/EPA-LUSA/Andre Catueria
Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az ENSZ legutóbbi statisztikái rémes képet festenek, kiderült ugyanis, hogy 70 millió 10 éves gyermek közül 11,5 millióan képtelenek lesznek az írásra és olvasásra, ami a koronavírus-járvány miatt eszközölt lezárásoknak köszönhető – írta a The Guardian.

A One Campaign éhínség elleni szervezet adatai alapján 17 százalékos növekedést mértek az írástudatlanság terén. Az ENSZ mindezek apropóján összehívta a G7-et március végére, hogy megtárgyaljanak egy 5 milliárd dolláros segélycsomagot, amelyet a fejlődő országok oktatására fordíthatnak. Soron kívül Kiderült, mely egyetemre volt a legnehezebb bekerülni

A legnagyobb bizonytalanságban a szubszaharai Afrikában élő gyerekek, főként lányok vannak, akik az érintett csoport 40 százalékát teszik ki, ami összesen 20 millió diákot jelent – ők tavaly teljesen lemaradtak az oktatásban.

Az Unicef októberi jelentésében arról írtak, hogy a koronavírus-járvány tovább mélyítette az országok közti különbségeket nemcsak gazdasági, hanem társadalmi szinten is, és hiába tudtak átállni a fejlett államok távoktatásra, ezt a szegényebb sorsú országokban élő diákok nem tehették meg.

A Világbank tavalyi adataiból megtudhattuk, hogy 2020 áprilisában a diákok 94 százaléka maradt ki az iskolából. A One Campaign célja, hogy a G7 erőfeszítései által legalább 40 millió kislány visszatérhessen 2025-ig az iskolapadokba.

A kampány apropóján a G20 pénzügyi miniszterei egy új finanszírozási csomagot alkothatnak meg, melynek hála minimalizálhatják a fejlődő országokban lévő fiatalok szüleinek kiadásait, ezáltal valamelyest enyhülhet a probléma.

Tisza Párt alelnöke Balog Zoltánról: küldetése, hogy letörje a magyarok szabadságvágyát

Bírálata dacára Tarr Zoltán ma is nagyon szereti egyházát, a püspökről viszont nincs túl jó véleménnyel.

CNN: szoros a verseny Donald Trump és Kamala Harris között

A CNN legfrissebb közvélemény-kutatása szerint Kamala Harris alelnök és Donald Trump volt elnök között kiegyenlített küzdelem várható az amerikai elnökválasztási kampányban, miután Joe Biden elnök visszalépett az újraindulástól.