Ha Zidane a Real Madrid edzője maradt volna…

Fotó: Twitter/ Real Madrid C.F.
not image

Hujber Dávid

2021.július.22 - 07:14

Egy újabb érdekes részlet derült ki Zidane kapcsán, akinek a maradásával szinte biztosan elvesztette volna a csapat az egyik nagy tehetségét.

Zidane sikerei megkérdőjelezhetetlenek, ám mégis volt pár játékos, akikből közel sem tudta kihozni a maximumot. Ancelotti visszatérésével ezen játékosok új esélyt kaphatnak, és meghatározó tagjai lehetnek a keretnek.

Erre már csak amiatt is nagy szükség van, mert ezen a nyáron nem tudnak sok sztárt igazolni, így az olasznak javarészt azokkal a játékosokkal kell nyernie, akik a rendelkezésére állnak. Ancelotti legnagyobb ereje talán abban rejlik, hogy 110%-ot képes kihozni a játékosokból.

A Defensa Central beszámolója szerint Odegaard sem maradt volna a klubnál, ha Zidane nem áll fel a kispadról, míg Ancelottinál az egyik legfontosabb láncszem lehet. Az edzőt lenyűgözte a norvég teljesítménye az előszezonban, és közölte vele, hogy nagy tervei vannak vele.

A lap úgy tudja, hogy Odegaard egy lépésre volt attól, hogy távozzon a Real Madridtól, amit hosszú évek óta szolgál, de eddig egy alkalommal sem kapta meg a várt bizalmat, egyik edzőtől sem. A norvég meg volt győződve arról, hogy Zidane ebben a szezonban sem adna neki lehetőséget, ha a francia marad a kispadon, és emiatt távozni akart.

Azt követően, hogy Zidane felállt a kispadról és Ancelotti visszatért, hirtelen minden megváltozott a játékos körül. Az olasz ígéretet tett arra, hogy nagy szerepet ad számára, amit Zidane nem tett meg. Legutóbb is kölcsönben szerepelt, ezúttal az Arsenalnál, ahol nagyon jól játszott, és a britek szívesen leigazolták volna.

Az egyik legjobb támadóját engedheti el a Liverpool

Eredetileg az volt a terve, hogy véglegesen Londonba kerül, majd jött a fordulat és az Ancelottival való beszélgetését követően letett a távozás gondolatáról. Az edző elmondta neki, hogy a Real Madrid jövőjeként tekint rá, és gyakran szeretné játszani, bár garantálni nem tudta a kezdőbe kerülését.

Odegaard amiatt távozott tavaly télen Londonba, mert állítólag nagyon dühös volt Zidane-ra, amiért a francia mégsem számolt vele, noha pontosan ennek okán hívta vissza a kölcsönből a Real Sociedadtól. A francia eredetileg fontos szerepet szánt volna neki, és meggyőzte arról, hogy térjen vissza a kölcsönből. Végül az ígéretből semmi nem lett, részben Odegaard türelmetlensége miatt is.