Clouds
21 Budapest
Dollár
353,08 Ft
Euró
387,73 Ft
Font
434,73 Ft
Bitcoin
23,748 $

Zidane-t becsmérelte a francia szövetség elnöke, Mbappé is felkapta rajta a vizet

TÉMÁK:
#Zinedine Zidane
MTI/EPA/Mohammed Badra
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A PSG csatára kiállt Zinedine Zidane mellett, a Real Madrid is helyreigazítást kért Noel Le Graet-től.

Le Graet azt követően nyilatkozott a francia RMC rádiónak, miután 2026-ig szerződést hosszabbítottak Didier Deschamps-szal. Meggondolatlan szavai azonban komoly felzúdulást váltottak ki a nemzetközi focivilágban.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

A szövetség elnöke arról is beszélt, hogy nem venné fel Zidane-nak a telefont, ha a Real Madrid edzője felhívná őt és a francia válogatott kispadja felől érdeklődne. Ez már önmagában sem volt túl kedves kijelentés, ám Le Graet ennél is tovább merészkedett – számolt be róla az ESPN.

“Ha Zidane megpróbálna kapcsolatba lépni velem, még a telefont sem venném fel . Azt csinál, amit akar, semmi közöm hozzá. Soha nem találkoztam vele, soha nem gondoltunk arra, hogy megváljunk Didier-től. Oda megy, ahova akar” – mondta.

Szavaira többen is felkapták a fejüket, Kylian Mbappé Twitter bejegyzésében ennyit írt: „Zidane maga Franciaország. Egy legendáról nem beszélhetünk ilyen tiszteletlenül.”

Franciaország sportminisztere, Amelie Oudea-Castera is egyike volt azon politikusoknak, akik reagáltak Le Graet megjegyzéseire. Úgy vélte, hogy a szövetség elnöke átlépett egy határt: “Újabb érthetetlen megjegyzések, ráadásul a tisztelet szégyenletes és teljes hiánya a sport és a futball egyik legendájával szemben, ami mindannyiunknak fáj” – írta a Twitteren.

A Real Madrid közleményében szintén a tisztelet hiányát rótta fel, hozzátéve, hogy a klub azonnali magyarázatot vár az elnök szavaira: “A Francia Labdarúgó Szövetség elnökének kijelentései nem illenek egy ilyen tisztséget betöltő személyhez” – írták.

Le Graet a botrány hatására finomított véleményén: “Szeretnék személyes bocsánatot kérni ezekért a megjegyzésekért, amelyek abszolút nem tükrözik a gondolataimat, sem a tiszteletemet a játékos iránt, aki volt, és az edző iránt, akivé vált” – mondta Le Graet a L’Equipe-nek.

“Elismerem, hogy kínos megjegyzéseket tettem, amelyek félreértést okoztak. Zidane tudja, hogy mérhetetlenül nagyra becsülöm őt, mint minden francia” – tette hozzá.