Clouds
21 Budapest
Dollár
359,75 Ft
Euró
389,53 Ft
Font
432,96 Ft
Bitcoin
22,983 $

Zelenszkij: az orosz dróntámadás után 1,5 millió ember maradt áram nélkül

Fotó: Humanitárius segélyt osztanak a helybelieknek a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Kramatorszkban 2022. december 6-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/AP/Andrij Andrijenko
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Állítása szerint ez „Oroszország valódi hozzáállása Odesszához és annak lakosaihoz – szándékos megfélemlítés és megfontolt igyekezet arra, hogy szerencsétlenséget hozzon a városra”.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök esti beszéde során arról a rendkívül nehéz helyzetről beszélt, amely Odessza régiójában alakult ki az éjszakai orosz dróntámadás után, amelynek során 15 iráni drónt vetett be az ellenség.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Elmondása szerint Odesszára és más városokra is sötétség borult szombaton, ami azt jelenti, hogy jelenleg több mint 1,5 millió ember van áram nélkül, a helyreállítás pedig néhány napba is telhet – számolt be a Sky News.

„Ez Oroszország valódi hozzáállása Odesszához és annak lakosaihoz – szándékos megfélemlítés és megfontolt igyekezet arra, hogy szerencsétlenséget hozzon a városra”

– mondta.

Majd az elnök kifejtette, hogy a légvédelemnek sikerült 15-ből 10 drónt semlegesíteni, emellett az árammérnökök, a javító brigádok és a regionális hatóságok mind megállás nélkül dolgoznak, hogy mielőbb helyreálljon a rendszer.

„Sajnálatos módon a találatok kritikusak voltak, így az áramszolgáltatás helyreállítása több időt vesz igénybe. Nem órákba, hanem akár napokba is telhet. Mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy felgyorsítsuk a folyamatot”

– hangsúlyozta.