Clouds
21 Budapest
Dollár
359,72 Ft
Euró
388,30 Ft
Font
433,51 Ft
Bitcoin
23,455 $

Észbontó kijelzőt kaphat a Xiaomi 12

TÉMÁK:
#Mobil #Xiaomi
LetsGoDigital
Smart
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Szivárogtatóknak hála kiderült, a kínai gyártó csúcsmobilja olyan magas kijelző-keret aránnyal érkezhet, melynek köszönhetően gyakorlatilag a teljes előlap egy hatalmas, lekerekített panellé változhat.

A valószínűleg jövő nyáron debütáló Xiaomi 12-ről eddig nem esett túlságosan sok említés, a Digital Chat Station jóvoltából azonban végre fény derült egy-két fontos részletre.

Soron kívül Gyermekekre vadászó férfiak tartják rettegésben a szülőket az Egyesült Királyságban

A feltörekvő kínai techóriás zászlóshajójának kijelzője annak ellenére fogja szinte teljes egészében lefedni az előlapot, hogy a mobiltelefon összességében vékony marad, és a kávákat is szimmetrikusan lekerekítették, a punch hole-t pedig a képernyő alá szerelték.

Mindez ellentmond az eddigi tapasztalatoknak, a gyártók ugyanis úgy tervezték meg az okostelefonokat, hogy a magasabb kijelző-keret arány oltárán feláldozták a méretezést, így vastaggá és nehézzé váltak a mobilok.

A Xiaomi 12 esetében a sarkokon ívelt dizájnt alkalmazhatnak, ami nem meglepetés, mivel a kínaiak korábban is ezt a megoldást használták, elég csak a Xiaomi Mi 11 termékcsaládra, vagy a nemsokára a boltok polcaira kerülő Redmi Note 11 szériára gondolni.

Arról nem esett szó a jelentésben, hogy az alapmodellnél vagy netalán a Pro változatnál számíthatunk-e a drasztikus ráncfelvarrásra, ezért ha érdekel minket a téma, nem árt, ha figyelemmel követjük a helyzet további alakulását.