Xbox Live Gold előfizetők figyelem: korlátozott ideig ingyenes a Battlefield 2042

Fotó: EA
not image

Borbély Fanni

2022. január 8. - 19:18

A Microsoft Free Play Days jóvoltából most az Xbox Live Gold előfizetők számára is lehetőség nyílt arra, hogy ugyan korlátozott ideig, de ingyenesen kipróbálhassák a DICE játékát.

Az Xbox Free Play Days keretében kipróbálható játékok újabb sora került nyilvánosságra, és azt kell mondjuk, az egyik ajánlaton nekünk is megakadt a szemünk: a mindössze néhány hete megjelent Battlefield 2042 január 6. és 9. között ingyenesen kipróbálható.

A kezdeményezés nagyon hasonlít a Valve Steam Free Weekend akcióihoz, mivel a Microsoft manapság rendszeresen együttműködik bizonyos fejlesztőkkel, hogy azok számára is biztosítsák a játék kipróbálásának lehetőségét, akik valamiért lemaradtak róla.

A legjobb az egészben pedig az, hogy nem csupán kevésbé ismert indie-játékok szerepelnek a változó kínálatban, hanem olyan AAA-címek is, melyek minden játékos szívét megdobogtatják, így ez a lehetőség tökéletes minden Xbox Live Gold tag számára.

S bár nem meglepő, ha látunk egy-egy nagyobb címet, az azért kifejezetten ritka, hogy egy Battlefield 2042 kaliberű játék jelenjen meg a platformon, ugyanis bár a közelmúltban már olyan játékokat láthattunk az akció keretében, mint a Ghost Recon: Breakpoint és a Borderlands 3, ezek már több mint két évvel ezelőtt debütáltak.

S bár a Battlefield 2042 elég masszív kritikákat kap a játékosoktól, ennek ellenére is igen szépen fogy, ugyanis már a megjelenés hetében 4,23 millió példány talált gazdára, ami bőven megelőzte a Battlefield 1 és a Battlefield 4 eladásait, habár még így is elmarad a Battlefield 3 eladási rekordjától.

Az EA talán kicsit elhamarkodottan adta ki a játékot, ugyanis egyáltalán nem abban az állapotban került ki, mint bármelyik korábbi cím, melyet a Free Play Days keretében kínáltak, és nem túl stabil, annak ellenére, hogy teljes mértékben az online többjátékos módjától függ a játék.