Dollár
392,71 Ft
Euró
406,85 Ft
Font
471,67 Ft
Bitcoin
16,899 $

Xbox-játékokat is telepíthetünk majd Steam Deckre

Twitter/Phil Spencer
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 17. - 01:42

Minden bizonnyal nem csupán PC-s játékokkal, hanem egyenesen konzolos game-ekkel is játszhatunk majd a Valve hordozható masináján.

A Steam Deck hordozható konzol révén bármelyik PC-s game-ünket játszhatjuk utazás közben, vagy éppen kanapénk kényelmében anélkül, hogy ehhez le kellene ülnünk monitor, egér és billentyűzet mellé.

Soron kívül A Bizottság támogatja, hogy Magyarország megkapja a helyreállítási alap pénzeit

A konzol előrendelései néhány héttel ezelőtt indultak el, és mondanunk sem kell, hogy napok alatt elfogytak, így már nem lehet kapni őket, csak a szerencsésebbeknek szállíthatják ki őket valamikor jövő év elején.

Phil Spencer, az Xbox fejese legutóbbi Twitter-bejegyzésében büszkélkedett arról, hogy már eljutott hozzá a Steam Deck egyik prototípusa, amit kollégáival együtt le is tesztelt, és hozzátette, egészen pozitív benyomásokat tett rájuk a készülék.

A techguru az Age of Empires újragondolt változatait, valamint a Halo-széria különböző darabjait próbálta ki az eszközön, melyek alapján kijelentette, hogy pazarul működik a kütyü.

Ezen felül fél mondat erejéig megemlítette, az xCloud egyaránt tökéletesen szuperál a Steam Decken, ami azt vetítheti előre, hogy az Xbox streaming szolgáltatása révén minden egyes konzoljáték elérhető lesz a Valve hordozható kütyüjén is.

Ha mindez beigazolódna, akkor a Nintendónál vakarhatják a fejüket, hiszen egy olyan konkurenciát kaphat a Switch, amit nehéz lesz legyőzni, és elképzelhető, hogy még az exkluzív címek sem bizonyulnak akkora húzóerőnek, hogy a jövőben ne inkább a Steam Decket válasszák az emberek az óriási játékkínálat miatt a japán táblagépszerű konzol helyett.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.