Sosem adtak el még annyi Xboxot, mint next-gen Series X/S-et

Microsoft
not image

Kulcsár Péter

2021. július 30. - 02:44

A globális chiphiány és a konzolok elérhetetlensége ellenére a Microsoft gaming részlege újabb rekordot döntött meg.

Az Xbox Series X/S minden idők legeladottabb Microsoft-konzoljává vált, megjelenése óta már 6,5 millió példányt értékesítettek belőlük, erre pedig korábban még egyszer sem volt példa – írta a Gamespot magazin.

A Niko Partners analitikai vállalat elemzője, Daniel Ahmad szerint június 30-ig összesen 6,5 millió darabot adtak el Series X/S-ből, ezzel megelőzték az Xbox One eddig tartott, 5,7 milliós rekordját, amit az Xbox 360 követett 5 millió konzollal.

Az Xbox a kedvező statisztikáknak és mutatóknak köszönhetően mintegy 11 százalékkal növelte bevételeit, 2021 első félévében 357 millió amerikai dolláros plusszal zártak. Mindeközben a hardveres értékesítések is az egekbe szöktek, egészen pontosan 172 százalékos növekedést mértek az elemzők.

Jól mutatja a konzolok iránti óriási keresletet és igényt, hogy hiába gyártanak le belőlük nagy mennyiségben, szinte pillanatok alatt elkelnek, így a novemberi hivatalos megjelenést követően még mindig hiánycikknek számítanak.

A Sony és a Nintendo szintén ezen a héten teheti közzé a hivatalos adatokat, így árgus szemekkel figyeljük, miként teljesítettek a riválisok az eladási verseny tekintetében.