Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Xavi: a Manchester United Európa egyik legjobb csapata

MTI/EPA/ADAM VAUGHAN
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Nehéz mérkőzés vár a Barcelonára, az Old Traffordra látogatnak csütörtök este.

A Camp Nouban 2-2-es döntetlen játszott egy héttel ezelőtt az Európa-liga legjobb 16 közé jutásáért rendezett párharcban a Barcelona és a Manchester United. Xavi az angol csapatot méltatta, egyben megemlített néhány nehézséget is – írja az ESPN.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

“A United az egyik legjobb csapat Európában, ezt a teljesítmény és az eredmények tekintetében is látni” – mondta Xavi, aki szerint ez a tökéletes lehetőség arra, hogy a Barcelona megmutassa, képes felvenni a versenyt egy Premier League topcsapattal.

„A felelősség engem terhel, a játékosaimnak is elmondom, hogy menjenek ki a pályára, és élvezzék a meccset. Bármit megadnék azért, hogy újra az Old Traffordon játszhassak, különleges atmoszférája van a stadionnak” – tette hozzá.

„Idén sem voltunk azon a szinten, amit a Bajnokok Ligája megkövetel, de csütörtökön meglátjuk, hogy állunk európai szinten. Hatalmas erőpróba lesz, ahol bizonyítanunk kell” – így Xavi.

A Barca három kulcsjátékosát is nélkülözni kényszerül az esti mérkőzésen. Ousmane Dembele és Pedri is sérült, míg Gavi egymeccses eltiltását tölti. “Dembele elvesztését emelném ki – mondta Xavi. „Kulcsfontosságú számunkra, ő az, aki a különbséget jelentheti egy meccsen.

“De Pedri pontossága és Gavi intenzitása is nagyon hasznos lenne egy ilyen nehéz mérkőzésen. A hiányzók viszont nem lehetnek kifogások, úgy érzem, így is elég erősek vagyunk a továbbjutáshoz.”