Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,58 Ft
Euró
391,43 Ft
Font
465,88 Ft
Bitcoin
66,053 $

Étlen-szomjan, egy teljes napra Rómában ragadtak a Wizz Air magyar utasai

A légitársaság először azt közölte, hogy az említett járat három órás késéssel indul, de később nyilvánvalóvá vált, hogy csak másnap délután 4 órakor indul útnak a gép.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Wizz Air saját oldalán tüntette fel korábban, hogy a tegnap este 21 óra 35 perckor induló budapesti járat három órás késéssel indul. Az egyik utas állította, „meg sem lepődtek” ezen, hiszen számítottak rá a szombati események után. Mint azt már megírtuk, 19 órás késéssel szállt fel egy gép a budapesti reptérről: péntek délelőtt helyett csak szombat reggel indult el a járat a török riviérára, a hosszas várakozást pedig az utasok nem viselték túl jól.

Visszatérve a korábban említett esetre, az Index egyik olvasója, aki szintén a gépen utazott volna, elmondta, hogy amikor éjfél előtt már ott voltak a kapunál Rómában, arról tájékoztatták őket, hogy a pilóta betegsége miatt törölni kellett a járatot, s a gép csak vasárnap délután 4-kor indul. Ezután éjjel 1 körül vissza kellett kérniük a feladott poggyászokat, majd visszavitték őket az egyes terminálhoz – ahonnan a gép indult volna – a check-in szekcióba, mindezt étel és ital nélkül. Soron kívül 78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

Ezután egészen reggel 6 óráig próbálta elintézni a személyzet, hogy szállást tudjanak biztosítani a repülőtéren ragadt utasoknak, de mindössze csak 20 ember (főként idősek, gyerekesek, várandósok) esetében tudták ezt megoldani. Közben arra panaszkodott a személyzet, hogy a légitársasággal nem tudja felvenni a kapcsolatot, szálláslehetőség nincs a közelben, transzfert sem tudnak biztosítani, úgyhogy talán gyorsabb és egyszerűbb lenne, ha mindenki magának foglalna szállást.

A többi utas viszont maradt, ahol volt a reggeli nyitásig, miközben mindenki csak egy-egy üveg fél literes vizet kapott az egész éjszakás várakozás közben. A lap olvasója hozzátette: reggel 6 óra körül kaptak egy 16 eurós kupont, hogy tudjanak ételt vásárolni maguknak, hiszen éjjel csak az automaták működtek, így más ételhez addig nem juthattak. Később visszaküldték őket a benti váróba, hogy csekkoljanak be újra és ne odakint várakozzanak, hanem a reptér belső területén.

Jelen állás szerint – amit a Liszt Ferenc reptér weboldalán olvasható információ is alátámaszt – délután 17.45-kor várhatóan landolni fog egy Rómából érkező Wizz Air járat Budapesten, s a menetidő alapján arra lehet következtetni, hogy az említett, Rómából délután 4-kor felszálló gépről van szó. Vagyis a helyzet végül megoldódott, de az elhangzottak alapján nem volt túl egyszerű a folyamat.

Már bruttó 652 ezer forintra nőtt az átlagkereset Magyarországon

Az emberek keresete is egyre magasabb Magyarországon, májusban például 652 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset.