Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
57,819 $

A WHO főigazgatója megnyugtatta Szijjártó Pétert a koronavírus kapcsán

Ismét terjedésnek indult a koronavírus, de a világ már sokkal felkészültebb, mint évekkel korábban.

...svg content...Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

Hamarosan Budapestre látogat Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egyészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter, miután Genfben találkozott Tedrosz Adhanom Gebrejeszusszal, azt írta, hogy már régóta dolgoznak együtt, hiszen korábban hazájának a külügyminisztere volt és oda datálódik vissza a kapcsolatuk. Soron kívül Baleset történt Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, sokan megsérültek

„Mindig nagyra becsültem a munkáját, képes volt a WHO-t megtartani politikamentes, professzionális szervezetként és ez a koronavírus legyőzésében nagyon fontos volt” – fogalmazott a tárcavezető.

Szijjártó fontos válaszokat kapott

Hozzátette: ismét egyetértettek abban, hogy az emberek egészségének megvédésének semmi köze a geopolitikához, a vírusok nem ismernek sem határokat, sem politikai megközelítést, sem geopolitikai konfliktusokat, így az emberek egészségének védelme érdekében egységes globális fellépésre van szükség.

„Az egészségügy területén nincs helye a Kelet-Nyugat vitának” – hangsúlyozta Szijjártó Péter.”Látjuk a híreket arról, hogy a koronavírus újra felütötte a fejét, azonban Tedrosz barátom megnyugtatott, hogy a világ felkészültségi szintje ma összehasonlíthatatlanul jobb a 3-4 évvel ezelőttinél. Rendelkezésre állnak a szükséges eszközök, az oltások és a természetes folyamatok által létrejött immunitás és egy széles körű tudás magáról a vírusról” – írta.

Hozzátette: ezek így együtt lehetővé teszik, hogy megakadályozzák egy olyan pandémia kialakulását, amellyel legutóbb szembesülnünk kellett. A lezárások és karanténok időszakát senki nem akarja újra átélni, és szerencsére úgy tűnik, hogy nem is fog kelleni.

Közölte azt is, hogy Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz hamarosan Budapestre látogat, hogy hivatalosan is átadják a WHO budapesti központját, ahol egy 100 fős nemzetközi stáb dolgozik a világ legfontosabb egészségügyi kérdésein.

(MTI)

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.

Érezhetően megnő a menetidő az egyik vasútvonalon

Cegléd és Abony között meghibásodott a biztosítóberendezés, aminek ára van, és ez hosszabb menetidőt jelent.

Miért négyévente rendezik meg az olimpiát?

Az ókori görög hagyományoktól a modern kori megújulásig ívelő út magyarázza az olimpiai játékok négyévenkénti rendezésének gyakorlatát.