Vizsgálatot indított Szoboszlai Dominik ellen a DFB

Fotó: Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa, miután berúgta csapata második gólját a labdarúgó Német Kupa döntőjében játszott RB Leipzig-Eintracht Frankfurt mérkőzésen Berlinben 2023. június 3-án. MTI/AP/Andreas Gora
Sport
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ám azt egyelőre nem tudni, milyen büntetés vár a 22 éves magyar játékosra.

Mint kiderült, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) vizsgálatot indított Szoboszlai Dominik ellen, aki pirotechnikai eszközzel a kezében ünnepelte szombaton az RB Leipzig címvédését a Német Kupa berlini döntője után.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

A DFB fegyelmi bizottsága azért indított eljárást a magyar játékos ellen, mert egy görögtüzet tartott a magasba a lipcsei tábor előtt. Ám azt egyelőre nem tudni, milyen büntetés vár a 22 éves focistára, aki az az Eintracht Frankfurt ellen 2–0-ra megnyert finálé második gólját szerezte – írta a sportal.hu az MTI beszámolója alapján.

A szintén magyar válogatott Willi Orbán és Gulácsi Péter csapattársa kapcsán időközben felerősödtek a távozásáról szóló hírek, bár maga Szoboszlai is utalt már néhányszor arra, hogy változás lehet ezen a téren. Legutóbb például azt mondta, „meglátjuk, mi lesz a nyár után”.

A focista szerződése 2026-ig szól Lipcsében, egy záradék értelmében pedig 70 millió euró a kivásárlási ára, ezt július közepéig lehet érvényesíteni. De az is tény, hogy az angol Newcastle United már többször is küldött megfigyelőt miatta a Leipzig meccseire.