Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,44 Ft
Euró
383,50 Ft
Font
450,24 Ft
Bitcoin
68,968 $

Vitézy szerint Karácsony „nem vált be”, pedig korábban ő maga is rá szavazott

Vitézy Dávid csatározás helyett szakpolitikai vitát folytatna Karácsony Gergellyel.

...svg content...Gödöllõ, 2022. október 7. Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelõs államtitkára beszédet mond a 160 milliárd forintból megújult Budapest-Hatvan vasúti vonalszakasz átadóünnepségén a gödöllõi vasútállomáson 2022. október 7-én. MTI/Kovács Anikó
Belpolitika

Bense Róbert

Szerkesztő

Egyre több jel utal arra, hogy összejöhet a főpolgármester-jelölti vita – többek között erről is beszélt Vitézy Dávid a Spirit FM-en. A főpolgármesterségért induló Vitézy pénteken mutatja be programját, ebből is elárult néhány részletet.

Egyebek mellett azt is elmondta, hogy megválasztása esetén visszaállítaná Budapest történelmi zászlaját, amit a „Demszky-korszak megtagadásaként” eltöröltek, pedig véleménye szerint az a városegyesítést jelképezte. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

Vitézy elmondta, hogy az elmúlt időszakban sok pozitív visszajelzést kapott, és azon van, hogy a kampány ne az országos politikában tapasztalható csatározást kövesse. Ugyanakkor úgy véli, hogy Karácsony Gergely nem teljesítette ígéreteinek javát – számolt be róla az Index.

Hozzátette, hogy öt évvel ezelőtt ő is Karácsonyra tette a voksát, bízva abban, hogy Tarlós István „elfáradt” utolsó ciklusa után friss, zöld szemléletet hoz majd Budapestre. „Ez nem történt meg, nem vált be” – mondta Vitézy.

A főpolgármester-jelölt szerint már többen is szervezkednek a jelölti vita kapcsán, amiben várhatóan Karácsony Gergely is részt vesz majd. Kiemelte, hogy szakpolitikai vitára készül, melyben a programjáról is szó lesz, és többek között erről folyna az eszmecsere Karácsonnyal.