Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,71 Ft
Euró
396,21 Ft
Font
468,86 Ft
Bitcoin
65,314 $

Vitézy Dávid Orbán Viktorról: van benne egy nyomot hagyási szándék a főváros kapcsán

Ezt a választ egy interjúban adta egy azzal kapcsolatos kérdésre, szerinte a miniszterelnök szereti-e Budapestet.

...svg content...Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Vitézy Dávid nemrégiben interjút adott, amelynek során egyebek mellett arról ejtett szót, mikor ábrándult ki a NER-ből, s ellenzéki politikusnak tartja-e magát, de a kegyelmi ügyre és a CEU elzavarására is kitért. Továbbá leszögezte, nem adta fel, hogy megnyerje a főpolgármester-választást, s nem zárja ki a Fidesszel való együttműködést sem.

Majd amikor arról kérdezték, véleménye szerint Orbán Viktor miniszterelnök szereti-e Budapestet, úgy felelt: „Igen, bár erről nem beszéltem vele soha. Abból, amit a munkatársaitól, a környezetéből megértettem, van benne egy nyomot hagyási, alkotási szándék a főváros kapcsán”. Ezt követően a 24.hu-nak nyilatkozva Vitézy hozzátette azt is: Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

„Ennek a lecsapódása a Vár és a Liget-projekt, és az olimpia is ez lett volna. Ez nem dac vagy bemutatási szándék, ez valós felvirágoztatási szándék a részéről, de nem úgy, hogy megoldja a városlakók aktuális problémáit, hanem úgy, hogy a világban Budapest nagyobb presztízsű, még menőbb, a globális politikában növekvő szerepünket reprezentáló főváros legyen”.

Az LMP jelöltje még azt is megjegyezte, szerinte a kormányfő példátlan politikai sikeréhez mi járul még hozzá: állítása szerint az, hogy ezeket a megközelítéseket bármikor félre tudja tenni, hogyha a rövidtávú politikai szempontok alapján kell döntést hozni. „A Budapesttel kapcsolatos politikáját ez alapján határozza meg” – magyarázta Vitézy Dávid.

Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy az LMP jelöltje kijelentette, nem lesz örökké miniszter Lázár János. Úgy látja, biztosan nem ő nyerné meg a „ki van a legjobban Lázár Jánossal” versenyt, de azt gondolja, hogy a politikus Budapest-ellenes politikája visszaüthet. Míg ebből a cikkből az derül ki, hogyan reagált a közlekedési szakember Karácsony Gergelynek a Magyar Péter elleni kirohanására.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.