Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,798 $

Vitézy Dávid szerint a fővárosi állatvédelem kudarc

Mint fogalmazott, Karácsony Gergelyt semmi nem akadályozta meg ígéretei teljesítésében, „de ezekből mégsem lett semmi”.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

„A fővárosi állatvédelem kudarc, és a Karácsony Gergely által e téren beígért programból semmi nem valósult meg” – jelentette ki Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt hétfőn Budapesten, a FÖRI Állategészségügyi Szolgálat Illatos úti telephelyén. Mint mondta, Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármestert semmi nem akadályozta meg ígéretei teljesítésében, „de ezekből mégsem lett semmi”.

Az MTI szerint kiemelte, hogy „nem lett semmi az állatszaporítók elleni fellépésből, a kedvezményes ivartalanítási programból és nem bővítették az egyetlen fővárosi fenntartású állategészségügyi telepet sem, amely évek óta teltházzal üzemel”. A politikus azt ígérte, ha megválasztják, létrehoz egy új korszerű, európai színvonalú állatvédelmi menhelyet és módszertani központot.

Emellett legalább két helyen lesz a fővárosban éjjel-nappal működő állatorvosi ügyelet, állatvédelmi járőrszolgálatot állít fel, valamint átfogó ivartalanítási programot indít. „Ezeket nemcsak vállalom, de meg is fogom valósítani” – jelentette ki Vitézy Dávid, aki jelezte: aláírásgyűjtést indít, hogy a fővárosiakkal közösen változtasson az állatvédelmen.

Korábban azt is megírtuk, hogy a főpolgármester-jelölt szerint Karácsony Gergely legfontosabb dolga, hogy Salgótarjánban Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselőjének kampányát vigye. Egyúttal szerinte a főpolgármesternek az is előbbre való, hogy „arról próbáljon beszélni, most akkor Magyar Péternek össze kell fognia a DK-val, vagy sem”.

Liner/MTI