Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,91 Ft
Euró
395,73 Ft
Font
468,43 Ft
Bitcoin
66,016 $

Visszamenne az iskolába a megkéselt bőnyi lány, Mirella

Mirella a tervei szerint visszatér abba az iskolába, ahol kis híján halálra szúrta az egyik társa, akire súlyos büntetés várhat.

...svg content...Fotó: Unsplash/MChe Lee
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Nagyon kevésen múlt Mirella élete, aki eredetileg ott akarta hagyni az iskoláját, ám végül a tanárai és a diáktársai meggyőzték a maradásról. Már egy hónapja annak, hogy a fiatal lányt 12 éves társa megszúrta Bőny általános iskolájában. Azóta a sértett felet is kihallgatták, akit óriási trauma ért a késelés miatt, majd az édesapja szintén megszólalt.

„El tudott mondani mindent, ami persze megviselte, de majd valahogy túllépünk rajta. Készültünk rá lelkileg, de azért így is elsírta magát, hiába erős, egy ilyen traumát nem lehet ennyi idő alatt feldolgozni. Fizikálisan szerencsére már jól van, mentálisan viszont még érződik rajta a megrázkódtatás. Rendszeresen járunk vele pszichológushoz, aki segít neki a feldolgozásban.” – fogalmazott a Blikk kérdésére Horváth József, a megkéselt lány édesapja.

A férfi eddig külföldön dolgozott, hogy el tudja tartani a Rétalapon élő családját, de a történtek miatt azonnal hazaköltözött, és még arról is szó esett, hogy kiviszi a családját Ausztriába. Ez még mindig opció, egyelőre nem született végső döntés arról, hogy mindenki kiköltözik-e. Ami biztos, B. Katalin, a fiatal késelő, aki egy 25 centi pengehosszúságú késsel támadt rá a társára, súlyos büntetésre számíthat.

A Blikk megemlíti, csak annak köszönheti az életét a fiatal lány, hogy már a mentőhelikopterben pótolni tudták a súlyos vérveszteséget az orvosok. Katalin, a támadó még halállistával is rendelkezett, nem Mirella volt az egyetlen célpontja, akivel végezni akart. Értelemszerűen a támadó már nem térhet vissza az iskolájába, addig Mirellát nagyon várják az intézményben.

Az édesanyjával közösen mentek be az iskolába, ahol beszéltek a tanárnővel és az igazgatóval is. Mindenkii támogató a gyerekkel szemben, a társai is, és azt szeretnék, hogy visszamenne közéjük a kislány. Az apa azt mondta, ugyan néztek más iskolákat is, végül a jelenlegi mellett döntöttek, és lehetséges, már a következő héten visszatér a lánya.