Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
66,762 $

Megint halálos fenyegetés érte Vinícius Júniort a Real Madrid meccsén

A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) reagált a Real Madrid panaszára a brazil játékost ért újabb gyalázkodások után.

Fotó: EPA/Villar Lopez
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, a Real Madrid hivatalosan is panaszt emelt a spanyol szövetségnél az Osasuna elleni meccset követően, amit ugyan megnyertek, nem voltak felhőtlenül boldogok, mert újabb gyalázkodások, támadások érték Vinícius Júniort. A Real szerint a meccset vezető Juan Martinez Munuera nem járt el helyesen, nem foglalkozott kellőképpen a helyzettel, és szerintük kihagyta a jegyzőkönyvéből a rasszista gyalázkodásokat.

A 90min azt írja, a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) erre úgy reagált, hogy maximálisan és feltétel nélkül támogatják a játékvezetőt, míg a Real Madrid szerint a bíró önként és szándékosan hagyta ki a sértéseket és a megalázó kiabálásokat a jegyzőkönyvből, annak ellenére, hogy a játékosok nyomatosan figyelmeztették erről. Soron kívül Megélénkülhet a szélmozgás szombaton, napközben 27 fok is lehet

Az Osasuna tagadja, hogy a madridi játékosok felé rasszista skandálások hangzottak volna el. Az azonban kiderült, hogy a bíró a jelentésében leírta, a hazai csapat egy része halálosan megfenyegette a brazil világsztárt, egy másik esetben pedig heccelni kezdték, miután sárga lapot kapott.

A spanyol szövetség tisztességtelennek nevezte a Real Madrid vádjait, és tisztázták, meghallgatták a mérkőzésen készült hangfelvételeket, és a Real Madrid játékosai közül egy sem jelezte azt, amit a klub állít. Sőt, a mérkőzés után a királyi gárda egyik delegáltja sem tájékoztatta a játékvezetőt az állítólagos kiabálásokról és skandálásokról.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy semmiféle fegyelmi eljárás nem indul a játékvezető ellen, és a szövetség továbbra is mélységesen elítéli a rasszista támadásokat, amik ellen rendre fellép, de erre most nem találtak bizonyítékokat. Jelenleg az Osasuna ellen sem zajlik vizsgálat, így nem kell arra számítaniuk, hogy büntetést kaphatak.