Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

Villámcsapás következtében gyulladt ki egy tengerjáró hajó a Bahamák közelében

Ritka az ilyen eset.

Fotó: Unsplash/Daniele D'Andreti
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Szemtanúk beszámolója szerint kigyulladt egy tengerjáró hajó a Karib-tengeren, miután hatalmas vihar kerekedett a tengeren, s egy villám belecsapott a hajóba. A Carnival Freedom tengerjáró a villámcsapás következtében kigyulladt. Az incidens szombaton történt, nem messze a Bahamáktól.

A hajó közel volt Eleuthera szigetéhez, amikor lángok csaptak fel rajta, miközben Freeport felé tartott. Heath Barnes, az egyik utas megosztotta, épp olvasott, amikor hirtelen „a valaha volt leghangosabb mennydörgést és villámlást hallotta”. Amikor visszament a kabinjába, unokaöccsétől és két barátjuktól tudta meg, hogy a hajó lángokban áll. Soron kívül Kiürítettek egy budapesti általános iskolát, 30-35 gyereket vittek kórházba

Carnival Cruise Line szerint a tűz helyi idő szerint 15:15-kor tört ki. A személyzet később bejelentette az utasoknak, hogy a hajót a térségben lévő heves esőzés felé fordították, hogy ezáltal is elősegítsék a lángok megfékezését. Utólag kiderült, hogy a helyzet nem befolyásolta a hajó egyetlen operatív rendszerét sem.

A hajón tartózkodó vendégek nem sérültek meg, de a tűzoltó személyzet két tagját kisebb füstmérgezéssel kezelték. A Carnival megerősítette, hogy elvégezték a baleset után az értékelést, és megállapították, hogy a kár nagyobb, mint eredetileg gondolták.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.