Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,64 Ft
Euró
391,93 Ft
Font
466,47 Ft
Bitcoin
66,468 $

Egyre több a viharkár, folyamatosan érkeznek a bejelentések

A Duna vonalától keletre tombolt éjjel a vihar.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt korábban megírtuk, vihar és jégeső is jöhet, kiadták a figyelmeztetést: szombaton másodfokú, narancs figyelmeztetés volt érvényes az ország legtöbb megyéjére, s viharos szélrohamokra, nagy méretű jégre, felhőszakadásra lehetett számítani, ami be is következett. A viharkárokról szóló bejelentések pedig egyre érkeznek.

Csongrád-Csanád, Békés, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyét sújtotta leginkább az éjszaka az országon átvonuló vihar. Az első jelentések Csongrád-Csanád vármegyéből érkeztek, a zivatarzóna onnan haladt észak-északkelet felé, jelenleg leginkább Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében ad munkát a tűzoltóknak – tájékoztatott a katasztrófavédelem. Soron kívül Hiába az embercsempészek elengedése, továbbra is túlzsúfoltak a hazai börtönök

A leggyakrabban kidőlt fák, leszakadt ágak, tetejüktől megfosztott épületek, elöntött alagsorok, pincék miatt érkeztek bejelentések. Békéssámsonon villám csapott egy fába, ahonnan a tűz átterjedt egy tanyaépületre. A nyíregyházi kórház szülészetének pincéjében jelentős mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze, és kórtermek is beáztak az eső miatt – részletezték.

De a közleményből az is kiderül, hogy Gacsályon a Táncsics utcában több ház tetejét is megrongálta az erős szél. Emellett számos fő- és alsóbbrendű úton jelentenek forgalmi akadályt a kidőlt fák, leszakadt ágak. A viharos időjárással összefüggésben a katasztrófavédelem egységei szombat estétől nagyjából kétszáz műveletet végeztek.

Akár családtagok is taníthatják majd a vezetést az új KRESZ-szabályok szerint

A Közlekedési Minisztérium új javaslatokat dolgoz ki a KRESZ megújítására, melyek között ott szerepel a családtagok által végzett vezetésoktatás lehetősége és az utánképzési rendszer átalakítása is.