Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,82 Ft
Euró
392,02 Ft
Font
466,76 Ft
Bitcoin
58,008 $

Vihar és jégeső is jöhet, kiadták a figyelmeztetést

Másodfokú, narancs figyelmeztetés érvényes az ország legtöbb megyéjére.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A HungaroMet Nonprofit Zrt. a hivatalos közösségi médiás oldalán nemrégiben arról számolt be, miszerint a fülledt időben most is előfordulnak záporok, (nem heves) zivatarok. „Azonban a légkör csak most töltődik igazán energiával, délután már intenzív, károkozó cellák kialakulására is esély nyílik” – írták.

Emiatt másodfokú, narancs figyelmeztetés érvényes az ország legtöbb megyéjére. Ezek környezetében erősen viharos (>90-110 km/h) szélrohamok, nagy méretű jég (ált. 2-5 cm, egy-egy helyen akár 5 cm-t meghaladó átmérőjű), felhőszakadás (ált. 25-35 mm körül, egy-egy adott pont fölött egymást követő intenzív zivatarcellákból néhol akár > 50 mm) előfordulhat.

„Az időjárási helyzetre való tekintettel akár a legmagasabb fokú, piros zivatarriasztás is érvénybe léphet!” – hívták fel a figyelmet a Facebook-oldalukon megjelent bejegyzésben. Mint írják, részletesebben a veszélyjelzési oldalukon is lehet tájékozódni, ami ezen a linken keresztül érhető el, míg a radar itt.

Karácsony Gergely kiakadt: „Miért mondanék le? Ez milyen kérdés, ne haragudjon”

Karácsony Gergely nem volt túl elégedett az egyik kérdéssel a Telexnek adott interjú alatt, miközben arról beszélt, polgárháború alakulhat ki egy országgyűlési választásból, ha olyasvalami történik, mint nemrég a budapesti választáson.