Dollár
432,02 Ft
Euró
423,49 Ft
Font
482,76 Ft
Bitcoin
20,033 $

Videón, ahogy elfogták a sípályán ólálkodó hatalmas medvét

not image

Kulcsár Péter

2021. február 1. - 07:32

Az óriási állatot nem tudták elkábítani az állatorvosok, ezért úgy döntöttek, hogy inkább egy csapdába fogják becsalni.

Múlt héten az egyik romániai sípályán tűnt fel egy medve, amely éppen a közelben ólálkodott, és még az egyik gyanútlan síelőt is megkergette. A férfi szerencsére észlelte a veszélyt, így semmilyen sérülést nem szenvedett, ugyanis el tudta magától hessegetni a kíváncsi ragadozót.

Soron kívül Oroszország kizárólag a saját feltételei szerint hajlandó kivonulni Ukrajnából

A környezetvédelmi minisztérium Facebook-oldala szerint végül péntek este, egy héttel az incidens után sikerült befogniuk a hatóságoknak a medvét.

Meglepő módon eléggé egyszerűen be tudták cserkészni az állatot, ezért nem kellett az erdőben keresgélniük, továbbá kábító lövedéket sem kellett bevetniük.

A videón az látszik, ahogyan a bundás állat komótosan besétál az utánfutóra kihelyezett csapdába, amit egy könnyed mozdulattal lezártak, ezáltal azonnal szállíthatóvá vált a medve.

A nyugalmi állapotában veszélytelennek tűnő ragadozó új otthona Bihar megyében lesz egy erdős területen, ahol anélkül élhet majd, hogy emberekkel kelljen találkoznia.

Romániában gyakoriak a medve-balesetek, azonban a hegyvidékek közelében élők tisztában vannak azzal, mit kell egy nem kívánt találkozó közben csinálni, így a tragédiákat általában sikerül elkerülni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.