Videók kerültek nyilvánosságra arról, hogy a chicagói rendőrség betört egy ártatlan nő otthonába

not image

Borbély Fanni

2020.december.17 - 03:48

Az chicagói rendőrség betört egy ártatlan nő otthonába, majd meztelenül letartóztatták. A helyi rendőrség téves információkat kapott, majd a paranccsal betörtek a feltételezett elkövetőhöz, akiről kiderült, hogy ártatlan.

Az chicagói rendőrség betört egy ártatlan nő otthonába, majd meztelenül letartóztatták. A helyi rendőrség téves információkat kapott, majd a paranccsal betörtek a feltételezett elkövetőhöz, akiről kiderült, hogy ártatlan.

Az eset még 2019. januárjában történt, mikor Anjanette Youngot jogtalanul zaklatták a chicagói rendőrök, a felvételek azonban csak most kerültek nyilvánosságra a megalázó eseményről.

Kilenc rendőr vett részt az akcióban, mindegyikük testkamerát viselt, a felvételek pedig egyértelműen bizonyítják a tévedést. A videókon látszik, ahogy a rendőrök betörik a nő házának ajtaját, majd bevonulnak a házba, ahol a halálra rémült meztelen nőt letartóztatják nappalijában – írja a New York Post.

Young szociális dolgozó, az eset estéjén épp hazaért a munkából, majd átöltözött a hálószobájában, mikor a rendőrök rátörtek. Mint kiderült, a rendőrök eredetileg egy 23 éves férfit kerestek, aki ismert fegyveres bűnözőként van nyilvántartva a helyi rendőrségen.

Az informátor tévedett és Young címét adta meg a hatóságoknak, pedig a gyanúsított a szomszédban lakott. A kamerafelvételeken a rémült nő összesen 43 alkalommal mondja el a rendőröknek, hogy rossz címre jöttek, mindezt feltett kézzel, ruha nélkül.

A rendőrség úgy tűnik, semmiféle erőfeszítést nem tett annak érdekében, hogy megbizonyosodjon az informátor által adott cím helyességéről. A tény, hogy a felvételek még csak most kerültek nyilvánosságra, egyértelműen azt mutatja, hogy a chicagói rendőrség nagyon rosszul kezelte ezt a ballépést.

A felvételeken ugyanis látszik és hallatszik, amint az egyik rendőrségi furgonban egy tiszt bizonytalanul beszél a parancs jóváhagyásáról. Később a parancsot megszerző őrmester megkéri az illetőt, hogy szálljon ki a járműből és beszélgessen vele kikapcsolt kamerákkal.

A chicagói rendőrség most Youngot vádolja a titoktartási megállapodás megszegésével, amiért a nő megszerezte a felvételeket a jogtalan zaklatásról és átadta a médiának. Young ügyvédje úgy nyilatkozott, a városnak inkább tisztjeinek magatartására kellene összpontosítania ahelyett, hogy megpróbálja leplezni hibáinak bizonyítékait.