Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,42 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
65,070 $

Videó: tilos jelzés ellenére haladt át a vasúti átjárón egy buszsofőr, letarolta a sorompót

A tilos jelzés ellenére áthaladt a vasúti átjárón, miközben letarolta a csapórudat.

Fotó: Facebook/Magyarország Ügyészsége
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a Tatabányai Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot egy buszvezetővel szemben, aki még tavaly nyáron a tilos jelzés ellenére haladt át a vasúti átjárón, miközben letarolta a sorompót, ezzel anyagi kárt okozva.

A vádirat alapján a férfi 2023. június 9-én, Piliscsév lakott területén kívül vezette az autóbuszt, s bár egyértelműen tilos volt a jelzés a vasúti átjárónál, ő a fénysorompó tilos jelzése, és a csapórúd vízszintes állása ellenére is a vasúti átjáróba hajtott úgy, hogy a csapórudat balról, a záróvonalat átlépve, az ellentétes forgalmi sávba áthaladva kikerülte. Soron kívül Ismeretlen holttestre bukkantak Budapesten a HÉV-sínek mellett

Mivel pedig a sofőr a meggondolatlan manőver során nem tartott megfelelő oldaltávolságot a sorompó „a” jelű csapórúdja mellett, végül az autóbusz jobb oldali hátsó részével annak nekiütközött, ami miatt pedig a csapórúd letört és az úttestre zuhant.

A sofőr észlelte, hogy letörte a sorompót, így miután a busszal áthaladt az átjárón, megállt és a vasúttársaságnál telefonon bejelentette a csapórúd letörését. Miután a bejelentés megtörtént, a vasúttársaság helyreállította a megrongált sorompót. Az ügyészség az ügy kapcsán arra tett indítványt, hogy a sofőr kapjon pénzbüntetést, valamint tiltsák el a közúti járművezetéstől. Most pedig íme az ominózus videó:

Újra emelkedésnek indult a magyarok egyik kedvenc termékének az ára

A hazai tejpiac újabb áremelkedést tapasztal, miközben a trappista sajt ára is növekszik.

Azzal tette le a telefont, hogy nem érdekli a 100 ezer fontos lottónyereménye

Az angliai Heald Greenben élő asszony biztos volt benne, hogy csalók hívták fel, holott az igazság az volt, hogy valóban megnyerte az említett összeget.

Elképesztő összeget fizethet a Nike a Barcelonának, hogy mezszponzor maradjon

A legfrissebb hírek szerint komoly esély mutatkozik rá, hogy a jelenlegi mezszponzor a következő tíz évre is a katalánokkal marad.