Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,726 $

Videó: tilos jelzés ellenére haladt át a vasúti átjárón egy buszsofőr, letarolta a sorompót

A tilos jelzés ellenére áthaladt a vasúti átjárón, miközben letarolta a csapórudat.

...svg content...Fotó: Facebook/Magyarország Ügyészsége
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a Tatabányai Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot egy buszvezetővel szemben, aki még tavaly nyáron a tilos jelzés ellenére haladt át a vasúti átjárón, miközben letarolta a sorompót, ezzel anyagi kárt okozva.

A vádirat alapján a férfi 2023. június 9-én, Piliscsév lakott területén kívül vezette az autóbuszt, s bár egyértelműen tilos volt a jelzés a vasúti átjárónál, ő a fénysorompó tilos jelzése, és a csapórúd vízszintes állása ellenére is a vasúti átjáróba hajtott úgy, hogy a csapórudat balról, a záróvonalat átlépve, az ellentétes forgalmi sávba áthaladva kikerülte. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony a Gyurcsány-osztály legszorgalmasabb kisdiákja”

Mivel pedig a sofőr a meggondolatlan manőver során nem tartott megfelelő oldaltávolságot a sorompó „a” jelű csapórúdja mellett, végül az autóbusz jobb oldali hátsó részével annak nekiütközött, ami miatt pedig a csapórúd letört és az úttestre zuhant.

A sofőr észlelte, hogy letörte a sorompót, így miután a busszal áthaladt az átjárón, megállt és a vasúttársaságnál telefonon bejelentette a csapórúd letörését. Miután a bejelentés megtörtént, a vasúttársaság helyreállította a megrongált sorompót. Az ügyészség az ügy kapcsán arra tett indítványt, hogy a sofőr kapjon pénzbüntetést, valamint tiltsák el a közúti járművezetéstől. Most pedig íme az ominózus videó:

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a nyugdíjasokat is magukra hagyta

A Fidesz főpolgármester-jelöltje éles kritikákkal illeti Karácsony Gergelyt, most épp az idősebb emberek kapcsán.