Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,79 Ft
Euró
393,19 Ft
Font
460,52 Ft
Bitcoin
62,772 $

Videón, ahogy helikopterrel kimentik a folyóban rekedt lovat

Az esetről készült videó alapján a mentés nem volt egyszerű feladat.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A kaliforniai mentőcsapatok vasárnap helyeztek biztonságba egy lovat, miután az állat majdnem egy teljes napot töltött a Santa Ana folyóban rekedve. A mentőakcióról felvételek is készültek, amely által fény derült rá, hogy a szakembereket egy Los Angelestől keletre található vidéki területre riasztották, a lovat pedig egy helikopterrel emelték ki a folyóból.

A BBC beszámolója szerint az állat tulajdonosai azt nyilatkozták, szombaton a folyó közelében lovagoltak, amikor Conquistador (jelentése: Hódító) megijedt valamitől és elfutott. Ezt követően rögtön a keresésére indultak, végül pedig a közösségi média és az illetékes hatóságok segítségével sikerült megtalálni. Soron kívül A benzin ára feljebb megy, a gázolajé csökken péntektől

A videón látható, hogy a mentés nem volt egyszerű feladat. Az erdészeti és tűzvédelmi hatóság szakemberei csónakkal érkeztek a helyszínre, majd megszabadították a lovat a rajta lévő nyeregtől és egyéb felszereléstől. Ezt követően megpróbáltak kiterelni a partra, de nem jártak sikerrel, minden bizonnyal Conquistador túl rémült és fáradt volt ehhez.

A helikopter kiérkezése után bekötötték az állat szemét, rögzítették a köteleket és minden szükséges eszközt, majd a levegőbe emelték, hogy biztonságos helyre szállíthassák. A videós beszámoló szerint a rémült ló közel 24 órát töltött a folyóban, de már jó kezekben van, folyamatosan szemmel tartják lábadozásának ideje alatt.

Korábban azt is megírtuk, hogy február elején egy férfit mentettek ki a Los Angeles folyóból, miután az a kutyája után ugrott, hogy megmentse a bajba jutott négylábút. Mint kiderült, az özönvízszerű esőzések miatt megduzzadt folyó mindkettőjüket elsodorta, s végül egy helikopteres csapat mentette ki a férfit, de a kutyának sem esett baja.

Egy több mint érdekes és izgalmas interjú készült Szoboszlai Dominikkel

Exkluzív interjút adott Szoboszlai Dominik a Spíler 1 TV-nek, amit szombat este vetítenek le.