Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,851 $

Életét kockáztatta a kutyája megmentéséért, helikopterrel emelték ki a folyóból

Szerencsére a kutyának sem esett baja, biztonságban kiúszott a partra, ott találtak rá a tűzoltók.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy férfit mentettek ki hétfőn a Los Angeles folyóból, miután az a kutyája után ugrott, hogy megmentse a négylábút. A beszámoló szerint a Dél-Kaliforniát és Los Angeles környékét sújtó özönvízszerű esőzések miatt duzzadt meg a folyó, emellett számos áradásról, földcsuszamlásról érkezett jelentés a régióban.

A Los Angeles-i tűzoltóság egy Facebook-bejegyzésben azt közölte: a járókelőktől kaptak bejelentést, miszerint egy férfi a folyóba ugrott, így próbálva segíteni a bajban lévő kutyáján, ám a víz mindkettőjüket elsodorta. A mentőcsapatok több hídhoz is lementek, hogy megtalálják a férfit és elveszett kutyáját. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Az X-en megjelent videó alapján egy helikopteres csapat is érkezett a helyszínre, amely kiemelte a folyóból a férfit, majd egy helyi kórházba szállították, hogy megfelelő ellátásban részesíthessék. Szerencsére a kutyának sem esett baja, biztonságban kiúszott a partra, ott találtak rá a tűzoltók – írja a New York Post.

A tűzoltóság bejegyzésében arra is kitérnek, miszerint az eb jelenleg egy helyi menhelyen van, ahol minden szükséges gondoskodást megkap, amíg a férfit ki nem engedik a kórházból. Mint írják, a kutya „boldog, és alig várja, hogy újra együtt lehessen a gazdájával”. A poszt végén a tűzoltóság háláját fejezte ki a menhely munkatársai felé, amiért azonnal segítséget nyújtottak.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy négy ember vesztette életét egy kolumbiai katonai helikopter lezuhanása miatt. Az incidens hétfő délután, Kolumbia Panamával határos térségében történt, a helyi média szerint egy Black Hawk típusú helikopter zuhant le, amelyen összesen hét személy tartózkodott.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.