Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Veszélyben forog José Mourinho állása, már két név is felmerült a helyére

Jose Mourinho, a Tottenham Hotspur vezetõedzõje volt vezetőedzője. Forrás: MTI
Sport
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújt a Tottenham Hotspur az idei év során, legutóbb az Európa Ligából estek ki sokak meglepetésére a Dinamo Zágráb ellen úgy, hogy a második mérkőzést előnyből várhatták.

A Tottenham nagyon magabiztosan kezdte az évet, nem kicsit köszönhetően a Harry Kane – Szon Heung-Min párosnak, akik egészen káprázatos formát mutattak. Kane sérülése és a csapat formaingadozása azonban ahhoz vezetett, hogy az észak-londoniak jelentősen visszaestek.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

A Tottenham jelenleg a hatodik helyen áll a Premier League-ben, három pont lemaradásra a még Bajnokok Ligája indulást érő negyedik helyen álló Chelseatől, ám Thomas Tüchel gárdája remek formát mutatott az elmúlt idők során.

A csapat visszaesése pedig óhatatlanul beindította a találgatásokat, hogy esetleg a portugál menedzsertől megválhat a Tottenham belátható időn belül. Ezt hátráltathatja, hogy amennyiben idő előtt menesztik Mourinhot, az 30 millió eurójába kerülne a csapatnak a szerződése alapján.

A The Times viszont arról számolt be, hogy kettő határozott alternatívája van már a portugál mesternek, ha a menesztésére végül sor kerül. Az egyik Brendan Rodgers, a Leicester City menedzsere, aki az elmúlt két szezonban Bajnokok Ligája helyekért harcolt a csapattal.

A másik jelölt pedig a RB Leipzig szupertehetségesnek tartott német edzője, a 33 éves Julian Nagelsmann, akit Európa számos nagycsapata is szeretne a kispadján tudni. Nagelsmann a nagyon sajátos, németes pressing alapú játékával tűnik ki a menedzserek közül, amely futball a látványossága mellett még eredményesnek is bizonyul.