Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,95 Ft
Euró
394,02 Ft
Font
468,10 Ft
Bitcoin
64,137 $

Vérszomjas cápákat tartott alagsorában egy férfi

A New York-i hatóságok különös felfedezést tettek 2017-ben, amikor is összesen hét cápát találtak egy férfi családi házának alsó szintjében egy hatalmas úszómedencében.

...svg content...Fotó: Unsplash
Egészség/Életmód
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A hivatalos vádirat szerint a 40 éves Joshua Seguine-t bűnösnek találták hét darab homokpadi cápa értékesítési szándéka miatt, ezért 5 ezer amerikai dolláros pénzbírságot szabtak ki rá.

Letitia James főügyész közleményéből kiderült, bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt több évnyi vizsgálódás végeztével született meg a végső határozat. A The New York Times értesülései szerint mivel a homokpadi cápa veszélyeztetett állatfajnak minősül, ezért a férfi lényegében enyhe ítéletet kapott ahhoz képest, amivel valójában sújthatta volna a bíróság. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

Senguine-t akkor tartóztatták le először, amikor 2017-ben Georgia államban jogosítvány nélkül vezetett, miközben furgonja utánfutójában öt kisebb cápát kívánt elszállítani ismeretlen helyre.

Később elárulta a rendőröknek, hogy megpróbálta eladni a tengeri ragadozókat, ám sikertelenül járt. Őrizetbe vételének idejében a cápákat a MonsterFishKeepers.com weboldalról lehetett megvásárolni, amely egy egzotikus halak és állatok szerelmeseit tömörítő online fórum, ahol egymásnak értékesítik a ritka jószágokat.

A házkutatás során Senguine lakásán két halott leopárdcápára, egy elpusztult pörölycápára, valamint egy fokozottan védett tengeri élőlény, a nagy fűrészesrája pengeszerű csőrére bukkantak.

A nyomozók az elhullott állatok tetemeit szakértői vizsgálatoknak vetették alá, tengerbiológusok szakvéleménye alapján pedig büntetőpert indítványoztak a férfival szemben.