Dollár
381,98 Ft
Euró
392,04 Ft
Font
463,77 Ft
Bitcoin
24,605 $

Vérszomjas cápákat tartott alagsorában egy férfi

Fotó: Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. március 23. - 10:07

A New York-i hatóságok különös felfedezést tettek 2017-ben, amikor is összesen hét cápát találtak egy férfi családi házának alsó szintjében egy hatalmas úszómedencében.

A hivatalos vádirat szerint a 40 éves Joshua Seguine-t bűnösnek találták hét darab homokpadi cápa értékesítési szándéka miatt, ezért 5 ezer amerikai dolláros pénzbírságot szabtak ki rá.

Soron kívül Újabb szomorú negatív mérföldkő előtt a koronavírus, rengetegen hunytak el

Letitia James főügyész közleményéből kiderült, bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt több évnyi vizsgálódás végeztével született meg a végső határozat. A The New York Times értesülései szerint mivel a homokpadi cápa veszélyeztetett állatfajnak minősül, ezért a férfi lényegében enyhe ítéletet kapott ahhoz képest, amivel valójában sújthatta volna a bíróság.

Senguine-t akkor tartóztatták le először, amikor 2017-ben Georgia államban jogosítvány nélkül vezetett, miközben furgonja utánfutójában öt kisebb cápát kívánt elszállítani ismeretlen helyre.

Később elárulta a rendőröknek, hogy megpróbálta eladni a tengeri ragadozókat, ám sikertelenül járt. Őrizetbe vételének idejében a cápákat a MonsterFishKeepers.com weboldalról lehetett megvásárolni, amely egy egzotikus halak és állatok szerelmeseit tömörítő online fórum, ahol egymásnak értékesítik a ritka jószágokat.

A házkutatás során Senguine lakásán két halott leopárdcápára, egy elpusztult pörölycápára, valamint egy fokozottan védett tengeri élőlény, a nagy fűrészesrája pengeszerű csőrére bukkantak.

A nyomozók az elhullott állatok tetemeit szakértői vizsgálatoknak vetették alá, tengerbiológusok szakvéleménye alapján pedig büntetőpert indítványoztak a férfival szemben.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.