Vérszomjas cápákat tartott alagsorában egy férfi

Fotó: Unsplash
Egészség/Életmód
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A New York-i hatóságok különös felfedezést tettek 2017-ben, amikor is összesen hét cápát találtak egy férfi családi házának alsó szintjében egy hatalmas úszómedencében.

A hivatalos vádirat szerint a 40 éves Joshua Seguine-t bűnösnek találták hét darab homokpadi cápa értékesítési szándéka miatt, ezért 5 ezer amerikai dolláros pénzbírságot szabtak ki rá.

Soron kívül Lezuhant egy repülőgép Szenicénél, ketten életüket vesztették

Letitia James főügyész közleményéből kiderült, bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt több évnyi vizsgálódás végeztével született meg a végső határozat. A The New York Times értesülései szerint mivel a homokpadi cápa veszélyeztetett állatfajnak minősül, ezért a férfi lényegében enyhe ítéletet kapott ahhoz képest, amivel valójában sújthatta volna a bíróság.

Senguine-t akkor tartóztatták le először, amikor 2017-ben Georgia államban jogosítvány nélkül vezetett, miközben furgonja utánfutójában öt kisebb cápát kívánt elszállítani ismeretlen helyre.

Később elárulta a rendőröknek, hogy megpróbálta eladni a tengeri ragadozókat, ám sikertelenül járt. Őrizetbe vételének idejében a cápákat a MonsterFishKeepers.com weboldalról lehetett megvásárolni, amely egy egzotikus halak és állatok szerelmeseit tömörítő online fórum, ahol egymásnak értékesítik a ritka jószágokat.

A házkutatás során Senguine lakásán két halott leopárdcápára, egy elpusztult pörölycápára, valamint egy fokozottan védett tengeri élőlény, a nagy fűrészesrája pengeszerű csőrére bukkantak.

A nyomozók az elhullott állatok tetemeit szakértői vizsgálatoknak vetették alá, tengerbiológusok szakvéleménye alapján pedig büntetőpert indítványoztak a férfival szemben.