Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
365,01 Ft
Euró
394,75 Ft
Font
467,10 Ft
Bitcoin
68,242 $

Verőcei hajóbaleset: tapasztalt hajósok szerint csak a kisgéphajós hibázott

Rámutattak, a több ezer tonnás hajókkal nagyon nehéz elkerülni egy ilyen balesetet, s azon az állásponton vannak, hogy senki más nem hibázhatott, csak a kisgéphajós.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter
Baleset

Borbély Fanni

Szerkesztő

Zeitler Álmos, aki egy tapasztalt hajós, s vízi polgárőrként is dolgozik, a Kisalföldnek nyilatkozva beszélt meglátásairól a verőcei tragikus kimenetelű hajóbalesetről. A hajós rámutatott:

„Eleinte keveset lehetett tudni, viszont több ezer tonnás hajóval nehéz elkerülni egy ilyen balesetet. Hiába kezdi tekerni a kormányt a kapitány, csak percekkel később mozdul a hatalmas monstrum. Nem lehet vele gyorsan manőverezni, rosszabb esetben a hídnak is nekivezetheti, ami még nagyobb tragédiához vezethet. A későbbi hírekből egyértelművé vált, hogy senki más nem hibázhatott csak is a kisgéphajós.” Soron kívül Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

A RedWater motorcsónak-kölcsönző és extrémvízisport-bázis tulajdonosa hangsúlyozta, a bérelhető hajón volt GPS nyomkövető, ennek segítségével pedig a rendőrség vissza tudta követni, hogy az ütközés előtt cikáztak a vízen a hajóval, pedig a hajózási szabályzatban le van írva, hogy 1000 méteres távolságban nem lehet keresztezni másik hajó útját.

Kiemelte továbbá, később azt is megerősítették a hatóságok, hogy a sofőr ittas volt, ami szintén nagyban hozzájárulhatott a tragédia bekövetkezéséhez. A hajós arra is rámutatott, hogy tavasszal, éjszaka gyorsan hajtani a Dunán nagyon veszélyes, még tapasztalt kapitányoknak is.

Kiemelte az uszadékok jelentette veszélyt is: úgy fogalmazott, ezeket nappal is nehéz észrevenni, de ha valaki az éjszaka közepén egy kishajóval nagy sebességgel átmegy egy uszadék fán, szinte biztosan letépné a motort, a hajó pedig elsüllyedne.

A másik oldalról azt is kiemelte, hogy egy hatalmas kivilágított szállodahajót könnyű észrevenni, fordítva viszont kevésbé. A hajós úgy véli, a Heidelberg kapitánya azért nem vehette észre a kishajót, mert úgy vélte, ismét vízi hordalékkal van dolga.

Medgyessy szerint Magyar Pétertől már nem lesz elég az, amit eddig csinált Orbán Viktor ellen

Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök szerint Magyar Péternek a Fidesz személyében egy nagyon nehéz és erős párttal kell szembenéznie a 2026-os választáson, ami egészen más kihívás, mint a baloldal.

Fotókon Szoboszlaiék nyilvános edzése az Európa-bajnokságról

Napok választják el a magyar válogatottat, hogy pályára lépjenek az Európa-bajnokságon, ami izgalmasnak ígérkezik.

Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

A Tisza Párt vezetője még mindig csak tanulja, milyen politikusnak lenni, és Medgyessy Péternek megvan a véleménye arról, amit az ATV-ben látott Magyar Pétertől.