Clouds
21 Budapest
Dollár
367,97 Ft
Euró
394,73 Ft
Font
442,51 Ft
Bitcoin
22,959 $

Mióta itt jártál:

Véradókra van szükség Herszonban, 68-an megsebesültek az orosz rakétatámadás miatt

Fotó: Az Ukrán Állami Katasztrófaelhárító Szolgálat által közreadott kép lángoló autókról a dél-ukrajnai Herszonban 2022. december 24-én, az orosz erők tüzérségi csapásai után. A támadásokban hét ember meghalt, legalább ötvennyolcan megsebesültek. MTI/EPA/Ukrán Állami Katasztrófaelhárító Szolgálat
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A kormányzó szerint Moszkva 41 alkalommal sújtott le a városra tegnap, s többek között lakóépületek, ipari épületek és egészségügyi létesítmények rongálódtak meg.

Egy ukrán tisztviselő jelentése szerint összesen 16 ember vesztette életét, miután december 24-én orosz rakétacsapás érte a herszoni régiót, három mentőmunkás pedig a térségben végzett aknamentesítés közben halt meg.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

Jaroszlav Janusevics, a dél-ukrajnai régió kormányzója arról nyilatkozott, miszerint Oroszország 41 alkalommal sújtott le Herszonra szombaton, s többek között lakóépületek, ipari épületek és egészségügyi létesítmények rongálódtak meg – írta a Sky News.

Korábban evakuálásra is felszólította a lakosságot, elsősorban azokat, akik a Dnyeper folyó közelében élnek, a tisztviselők pedig kiemelték, hogy óriási szükség van a véradókra, ugyanis 68 ember megsebesült.

Nemrégiben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök több fényképet is közzétett, amelyek a helyszínen készültek, majd megerősítette, hogy az offenzíva nem a katonai létesítmények ellen irányult, ugyanis az ellenség „örömét leli a gyilkosságokban”.

Egy Moszkva-barát tisztviselő pedig azt állította, hogy az ukránok indítottak támadást Herszonban, mivel a céljuk az volt, hogy az orosz hadsereget hibáztassák a történtekért, ám Kijev ezt határozottan tagadta.