Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
372,01 Ft
Euró
394,63 Ft
Font
462,31 Ft
Bitcoin
63,434 $

Véget ért a holland túszdráma, késekkel tartották sakkban egy kávézó vendégeit

Az elkövetőt letartóztatták, a túszok kiszabadultak a kávéházból. A hatóságok szerint nem terrorakció történt.

Ede, 2024. március 30. Rendõrök kísérik a kelet-hollandiai Ede városában elkövetett túszejtés gyanúsítottját (k) 2024. március 30-án. A holland rendõrség tájékoztatása szerint nem volt jele terrorista indítéknak, a négy túsz sérülések nélkül kiszabadult. MTI/EPA/ANP/Remko De Waal
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Véget ért az Ede városában szombat reggel kibontakozó túszdráma, miután az elkövető megadta magát rendőrségnek. A férfit azonnal megbilincselték és a holland különleges szolgálat elszállította a helyszínről. A gyanúsítottnál az első információk szerint több kés is volt.

Mint arról az NLTimes beszámolt, a Petticoat kávéházból mind a négy túsz sértetlenül távozott, három embert nem sokkal dél előtt engedett szabadon a túszejtő, egyikőjük azonban később hagyta el az épületet. A lap szerint hárman – két fiatal nő és egy férfi – a kávézó dolgozói voltak. Soron kívül Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

A rendőrség szerint nincs jele terrorista akciónak, ám egyelőre az elkövető indítéka még nem ismert. Marthyne Kunst, a kelet-hollandiai ügyészség főügyész elmondta, hogy a hatóságoknak már korábban is a látókörébe került a későbbi túszejtő, akit régebben fenyegetőzés miatt ítéltek el.

A kávézó munkatársai szerint a férfi egy hátizsákot is viselt, melyben állítólag robbanóanyag volt, ezt továbbra is vizsgálják a szakértők. René Verhulst, Ede polgármestere szörnyűnek nevezte a kialakult helyzetet, és arra kérte a lakosságot, hogy ne osszanak meg videókat és fotókat a helyszínről.

A közösségi médiát ugyanis elárasztották a kávézó közelében készült felvételek, Verhulst ugyanakkor felhívta mindenki figyelmét, hogy ezzel nem csupán a kiszabadult túszokat hozzák még nehezebb helyzetbe, hanem a munkájukat végző hatóságokat is. Korábban a rendőrség is figyelmeztette a lakosokat, hogy ne bámészkodjanak a helyszín közelében, továbbá elővigyázatosságból mintegy 150 ingatlant evakuáltak a kávézó közelében.

Dobrev Klára Magyar Péterről: a politikának nemcsak a celebkedésről kellene szólnia

A politikus többek között azt is elmondta, hogy mire számít az idei választáson, és hogy mit gondol a TISZA Párt alelnökéről.

Eljött a nagy nap, élőben adja a tv a Barcelona-PSG meccset

A Bajnokok Ligája negyeddöntőinek visszavágója következik, amiket élőben közvetít a televízió, melyekre milliók kíváncsiak, szerte a világon.