Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,58 Ft
Euró
392,58 Ft
Font
456,43 Ft
Bitcoin
66,351 $

Több túszt elengedtek a hollandiai kávézóból, de még zajlik a dráma (videó)

Több embert is túszul ejtett egy férfi egy népszerű kávézóban a kelet-hollandiai Ede városában.

Fotó: EPA/REMKO DE
Európa

Kiss László

Szerkesztő

A rendőrség közleménye szerint az ismeretlen férfi szombaton kora reggel lépett be az Ede városközpontjában található Café Petticoatba, ahol azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát, és meg nem nevezett számú embert ejtett túszul. A helyi média beszámolói szerint a túszok között vannak a kávézóban dolgozó alkalmazottak is.

Bár a hatóságok megerősítették három túsz szabadon engedését, kijelentették, „a helyzetnek még nincs vége”. Óvintézkedésként a kávézó környékén mintegy 150 házat evakuáltak, a városközpontot pedig lezárták a nyilvánosság elől. A rendőrség X-en közzétett bejegyzésében arra szólította fel a lakosságot, hogy kerüljék el a környéket.

A helyszínre robbantási szakérőket és védőfelszerelést viselő rendőröket vezényeltek, írja a Sky News. Egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy a túszejtés mögött terrorista indítékok állnának Az NL Times az t írja, három túszt már elengedtek a kávézóból, viszont továbbra is zajlik az akció. A rendőrség megerősítette, nincs szó arról, hogy véget ért volna a túszdráma, és azt mondják, nincs jele terrorista indítéknak. Három fiatal túsz, két nő és egy férfi feltartott kézzel sétált ki a bárból, de egy szeméylt még mindig fogva tartanak.

Az Omroep Gelderland beszámolója szerint egy álarcos férfi ejtette túszul a bár személyzetét, és azt állította, hogy egy robbanóanyaggal teli táskát hord magánál. Ekkor lépett akcióba a rendőrség DSI taktikai reagáló csoportja, valamint a robbanóanyagok kezelésére specializálódott EOD, miközben a katasztrófavédelmi egységek evakuálták a környéken található 150 lakóházat.

Szentkirályi Alexandra szerint a BKK-BKV csoport munkatársainak is járna országbérlet

Noha arról nem tett említést, hogy programja része lenne a téma, azt mondja, "nem helyes, hogy Budapest főpolgármestere nemtörődömség miatt elfeledkezne 15 ezer emberről".

Magyar utasok rekedtek a barcelonai repülőtéren

A Wizz Air légitársaság utasai kénytelenek voltak Barcelonában maradni, miután a rendkívüli időjárási viszonyok miatt törölték a Budapestre induló járatot.