Dollár
387,15 Ft
Euró
394,76 Ft
Font
467,55 Ft
Bitcoin
23,907 $

Védelmi minisztérium: újabb ukrán veszteségek, az orosz erők Lviv közelében csaptak le

Fotó: Orosz rakétatalálatot kapott épület romjai a kelet-ukrajnai Csuhujivban 2022. augusztus 2-án. MTI/EPA/Szergej Kozlov
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 5. - 19:27

A tisztviselő szerint számos fegyvert, lőszert, gépjárművet, illetve több mint 50 nacionalistát semlegesítettek a támadáskor.

A védelmi minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov közölte, az ukrajnai különleges művelet során az orosz csapatok elpusztítottak egy raktárat Lviv közelében, ahol a lengyelektől szállított fegyvereket és lőszereket tárolták.

Soron kívül Dancing with the Stars 3: hihetetlen bejelentések, Kulcsár Edina, Rubint Réka, Csobot Adél is elindul

A rakétacsapás Radekhov települését érte, amelyet nagy hatótávolságú, valamint nagy pontosságú, precíziós rakéták segítségével vettek célba, emellett további katonai sikerekről is beszámoltak – jelentette a TASS.

Elmondása szerint a külföldi gyártmányú fegyverzetek és lőszerek megsemmisítése mellett az orosz légierő több mint 50 ukrán katonát ölt meg, akik a Donyecki Népköztársaságban lévő Nyikolajevkában tartózkodtak.

Majd a szóvivő hozzátette, az orosz erők precíziós csapása az ukrán hadsereg 81. légi mozgó dandárjának ideiglenes telepítési helyét találta el, ennek során 6 további gépjárművet sikerült semlegesíteniük.