Varázsgombát fecskendezett az ereibe, majdnem belehalt a szövődményekbe

not image

Kulcsár Péter

2021.január.14 - 17:10

Az egyik amerikai férfi élete legjobb kábítószeres élményét szerette volna átélni, ezért úgy döntött, hogy injekciós tűvel a véráramába fecskendezi a hallucinációkat előidéző szárított varázsgombát.

Az egyik amerikai férfi élete legjobb kábítószeres élményét szerette volna átélni, ezért úgy döntött, hogy injekciós tűvel a véráramába fecskendezi a hallucinációkat előidéző szárított varázsgombát.

Az Insider információi szerint ahelyett, hogy elrágta volna a pszilocibin hatóanyagú gombát, a férfi inkább az erébe injektálta a szert. Habár beadagolás előtt megpróbálta első körben felforralni a varázsgombát, nem tudta elpusztítani maradéktalanul a gombafonalakat, ugyanis azok elkezdtek a véráramában növekedni, melynek következtében szervleállás alakult ki.

Többről volt szó ebben az esetben, mint puszta rossz tripről, a 30 éves férfit ugyanis a múltban bipoláris zavarral kezelték, a pszilocibinre pedig alternatív megoldásként talált rá az egyik online fórum olvasása közben.

A korábbi kutatások során elvégzett vizsgálatok alapján a varázsgombák fő hatóanyagának számító, hallucinációt előidéző pszilocibin pszichedelikum valóban hasznos lehet azoknál, akik a depresszió legsúlyosabb tüneteit mutatják, azonban semmiképpen sem vénásan, hanem szájon át történik az adagolása.

Mivel a vénákban nincs beáramló fény, és szigetelve vannak a külvilágtól, ezért a gombafonalak táptalajként azonosították az ereket, majd átszőtték a férfi szervezetét, aki mindezek következtében zavarodottá vált, vért hányt, kórházba szállítása után pedig vese- és májelégtelenséget diagnosztizáltak nála.

Az orvosok azonnal intenzív kezelés alá helyezték, lélegeztetőgépre kötötték, majd egy három héten keresztül tartó szűrési folyamat során kitisztították a vérét. Az eset végén a férfi a csodával határos módon egészségesen hagyhatta el a klinikát, a teljes felépülése azonban még hosszú éveket vehet igénybe.

Természetesen ilyen borzasztó sztori csupán egyszer történhet meg, mégis tökéletes példaként szolgálhat arra, hogy az alternatív terápiás módszerek nem mindig jelentenek megoldást a panaszainkra.