Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,491 $

Van Gaal egy éve mondja, hogy a hollandok világbajnokok lehetnek 

Fotó: Holland játékosok ünnepelnek a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntõjében játszott Hollandia-Egyesült Államok mérkõzés végén az ar-rajjáni Halifa Stadionban 2022. december 3-án. Hollandia 3-1-re gyõzött. MTI/EPA/Mohamed Meszara
Sport
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Ennek ellenére „elfogadhatatlannak” bélyegezte csapata első félidei teljesítményét, amelyet az USA ellen nyújtott. 

Hollandia 3-1-re legyőzte az Egyesült Államok csapatát, ezzel biztosították a helyüket a továbbiakban, de Louis van Gall nem volt megelégedve a játékkal, és „elfogadhatatlannak” nevezte az első félidőben nyújtott teljesítményt. 

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

Van Gaal csapata a félidőben Memphis Depay és Daley Blind góljainak köszönhetően 2-0-ra vezetett, azonban úgy véli, ha ilyen teljesítménnyel játszanak magasabb színvonalú ellenfelek ellen, akkor biztos a kiesésük – írja az ESPN

„Szerintem fantasztikus gólok voltak, az egyikben tényleg az egész csapat benne volt. Az első félidőben azonban nagyon sokat szenvedtünk. Ez nem elfogadható egy világbajnokságon, ha top országok ellen játszol. A második félidőben sokkal jobb munkát végeztünk, még akkor is, ha kevesebb gólt kaptunk” – értékelt. 

Hollandia győzelme azt jelenti, hogy a következő körben az argentinokkal játszanak, és van Gaal fenntartja azt az állítását, miszerint játékosai elég jók ahhoz, hogy világbajnokként távozzanak Katarból.

„Nagyon-nagyon elégedettek vagyunk. Nem várom, hogy Franciaország, Argentína vagy Spanyolország alkalmazkodni fog Hollandiához, de úgy gondolom, hogy jó esélyeink vannak” – jelentette ki. 

„Egy éve beszélek arról, hogy világbajnokok lehetünk, nem biztos, hogy leszünk, de lehetünk. Csapatépítésről beszélek, és örömet merítek a játékosból, a teljesítményből és az eredményekből” – tette hozzá.