Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
67,610 $

Választási csalás miatt új szavazást írtak ki egy magyar településen

A polgármesterjelölt társa élelmiszercsomagokat osztogatott a megfelelő voksokért.

...svg content...Fotó / Illusztráció: A Brazíliavárosból beérkezett szavazóurna az Alkotmány utcai központban, ahol a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) tagjai ellenőrizték a beérkezett 147 külképviseleti szavazóurnát 2024. június 12-én. A testület esti ülésén megállapította, hogy sérült volt a magyarországi európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választások után Melbourne-ből érkezett külképviseleti urna. MTI/Szigetváry Zsolt
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

A Somogy Vármegyei Területi Választási Bizottság megsemmisítette a nemesdédi polgármester-választás eredményét, és új szavazást írt ki július 7-re.

A döntés hátterében az áll, hogy az egyik független polgármesterjelölt, Kovács Gyula társa élelmiszer-ajándékcsomagokat osztogatott a választóknak a rájuk leadott voksokért cserébe. A választóknak a szavazatok lefotózásával kellett igazolniuk, hogy valóban Kovácsra szavaztak, csak ezt követően vehették át ajándékcsomagjaikat. A történteket videó- és hangfelvételek, valamint szemtanúk is alátámasztják. Soron kívül Elképesztő motoros tömeg jelent meg a felrúgott kisfiú lakhelyén Jászberényben

Az eredmények alapján Kovács végül a szavazatok 50,8%-át szerezte meg 222 vokssal, míg ellenfele, Kuti József 33,41%-ot ért el 146 szavazattal. A harmadik jelölt, Halászi Attila mindössze 69 szavazatot kapott (15,75%). A bizottság szerint a szavazatvásárlás érdemben befolyásolhatta a végeredményt.

A választási szabálytalanságok másik eleme, hogy Kovács a szavazóhelyiségtől 108 méterre, saját vegyesboltja előtt még az utolsó pillanatban is kampányolt, holott a törvények szerint ez nem megengedett, a szavazóhelytől mért 150 méteren belül ugyanis semmilyen kampányesemény nem megengedett.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Újabb sokkoló állítások jelentek meg a gyermekbántalmazó karateedzőről

Egyre több sokkoló állítás jelenik meg a gyermekbántalmazó edzőről, újabb és újabb súlyos nyilatkozatokat adnak ellene.