Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,80 Ft
Euró
390,74 Ft
Font
464,18 Ft
Bitcoin
63,952 $

„Nagyon szép eredménynek” tartja az MSZP-s jelölt a 4,77%-os választási eredményt

Szili-Darók Ildikó kiemelte, hogy az MSZP nem vallott szégyent, nem szerepelt le, a választók nem kiszavazták, hanem beszavazták őket.

...svg content...Fotó: MTI/Lehoczky Péter
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

135 szavazatot gyűjtött a legutóbbi önkormányzati választáson Józsefvárosban az MSZP-s Szili-Darók Ildikó, ami 6,36%-ra volt neki elég. A fideszes és az ellenzéki jelölt is elérhetetlen távolságban volt számára: előbbi, a mandátumot végül megkaparintó Kecskeméti László 51,39%-ot, az ellenzéki összefogás támogatásával induló Balogh Fruzsina pedig 37,68%-ot szerzett – jegyzi meg a 24.hu.

A lap szerint az eredményével Szili-Darók Ildikó még így is a jobbak közé tartozott pártján belül, hiszen a szocialisták egyéni jelöltjei átlagosan 4,77%-ot szereztek a kerületben. Ehhez képest viszonylag meglepő értékelést adott Szili-Darók a kerületi újságnak, amelyből a 444 szemlézett. A 4,77%-ot illetően ugyanis úgy fogalmazott, hogy „ez egy nagyon szép eredmény”, valamint kiemelte, hogy az MSZP nem vallott szégyent, nem szerepelt le, a választók nem kiszavazták, hanem beszavazták őket. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

A szocialisták bár egyetlen evk-ban sem nyertek, a választási eredményük lehetővé tette, hogy a kompenzációs listáról egy jelöltet bejuttassanak a képviselő-testületbe. Ez az ember maga Szili-Darók Ildikó lesz, aki az előző ciklusban még a kerületet vezető Pikó András alpolgármestere volt – jegyzik meg a cikkben.

Az MSZP-s képviselő egyúttal arra utalt: bár megromlott a kapcsolata az újraválasztott polgármesterrel, konstruktív munkára törekszik majd. Szili-Darók Ildikó az egyéni mellett a polgármesteri tisztséggel is megpróbálkozott, de itt már csak 1,69% jött össze neki. A választást Pikó András 48,86-tal nyerte – teszik hozzá.

Korábban azt is megírtuk, hogy a momentumos Rózsa András, Zugló frissen megválasztott polgármestere elárulta: nem gondolkodik azon, hogy átigazoljon Magyar Péterékhez. Elmondása szerint örül a Tisza Párt június 9-i erődemonstrációjának, mert van egy erő az ellenzéki oldalon, ami fejfájást okozhat Orbán Viktor miniszterelnöknek. „Másfelől szomorú vagyok, mert magának a Momentumnak nem tett jót a Tisza előretörése” – fogalmazott.

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.