Clouds
21 Budapest
Dollár
359,46 Ft
Euró
390,10 Ft
Font
444,07 Ft
Bitcoin
22,771 $

Üzemanyaghiány: a közlekedési problémák miatt bevetik a rendőrséget Budán

Fotó: Facebook/Őrsi Gergely
Gazdaság
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az üzemanyaghiány közlekedési problémákat is okoz, ezért Budán már a rendészetet és a rendőrséget is bevetik.

Az Infostart szúrta ki, hogy a II. kerület vezetője Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést az üzemanyaghiány kapcsán. A portál tapasztalatai szerint az üzemanyaghiány miatt tömegesen rohamozták meg az az autósok a benzinkutakat, sok helyen pedig hosszú sorok alakultak ki a kutaknál, míg a Tímár utcai Mol-kúton több száz méteres kocsisor tartja fel a forgalmat az Árpád fejedelem útján.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

Úgy tűnik, Buda többi részén sem jobb ennél a helyzet, erről pedig Őrsi Gergely, a II. kerület vezetője tett közzé egy bejegyzést Facebook-oldalán, melyben részletesen is beszámolt az aktuális helyzetről.

“Miután a „benzinhelyzet” miatt egyre gyakrabban alakulnak ki balesetveszélyes szituációk a benzinkutak környékén, kértem a II. kerület városrendészetét, hogy segítsék a forgalmat azokon az útszakaszokon, ahol a tankolásra várók sora miatt komoly torlódás alakult ki.”

Úgy folytatta, még akkor sem tudnának szervezni kedvezményes üzemanyagvásárt, ha akarnának, azonban a balesetveszélyes helyzetekben igyekeznek segíteni: így például

“a Hűvösvölgyi út-Nagykovácsi utca elágazásnál városrendészeink és a rendőrség forgalomirányítása csökkentette a kialakult torlódás mértékét azzal, hogy segítették azok haladását, akik nem üzemanyagra várnak, így csökkent a balesetveszély is.”

Bejegyzésében Őrsi rámutatott, nem tudják megmondani, hogy meddig lesznek még hasonló forgalmi helyzetek a benzinkutak környékén, ahogyan azt sem tudják egyelőre, hogy mikor hova érkezik üzemanyag, most azonban a balesetek elkerülésére koncentrálnak.