Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
57,819 $

Az utolsó francia katonák is elhagyták a Közép-afrikai Köztársaság területét

Miután a Közép-afrikai Köztársaság szemmel láthatóan szorosabbra kívánja fűzni kapcsolatát Moszkvával, Franciaország a kivonulás mellett döntött.

...svg content...Fotó: Unsplash/Clovis Wood Photography
Afrika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AFP jelentése szerint pénteken Közép-afrikai Köztársaságban állomásozó utolsó francia csapatok is elhagyták az ország területét, a kivonulás pedig annak okán történt, hogy az ország szorosabbra kívánja fűzni kapcsolatait Oroszországgal.

A hírügynökség tájékoztatása szerint egy francia logisztikai támogató egység 47 katonája hagyta el a bangui repülőteret egy C-130-as szállítógép fedélzetén. Ezzel a 130 fős francia kontingens utolsó katonái is elhagyták az ország területét. Soron kívül Baleset történt Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, sokan megsérültek

Eközben a francia védelmi minisztérium egy hivatalos közleményben erősítette meg, hogy a Közép-afrikai Köztársaságban tartózkodó utolsó csapatok is elhagyták az ország területét, akik egy logisztikai misszió keretében állomásoztak az országban.

Mint ismert, korábban, augusztusban a francia vezérkar jelentette be, hogy kilenc év után véget ért a Barkhane-művelet, melynek keretében a francia hadsereg kilenc éven át tartózkodott az afrikai ország gaói bázisán.

A francia fegyveres erők csaknem egy évtizeden át támogatták Mali kormányát a felkelők ellen, ám Emmanuel Macron francia elnök úgy határozott, hogy visszavonja a hadsereget az afrikai országból, miután Franciaország és a mali junta összetűzésbe keveredett a 2020 augusztusában történt hatalomátvétel után.

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.

A Manchester City egyik legjobb játékosa távozni akar

Váratlanul benyújtotta távozás szándékát a Manchester City egyik legjobb játékosa, ami komoly fejtörést okozhat Pep Guardiolának.

Baleset történt Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, sokan megsérültek

Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, a Trencsén melletti repülőtéren történt a baleset a Pohoda fesztiválon.