Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
360,07 Ft
Euró
390,68 Ft
Font
456,75 Ft
Bitcoin
57,109 $

Hihetetlenül sok pénzt lehet nyerni az amerikai lottón

Akkora összegről lehet szó, hogy abból nagyobb cégeket lehetne felvásárolni, de az USA-ban nincs lehetetlen.

Fotó: Egy vásárló várakozik a Mega Millions-lottószelvényével a kezében a pénztár előtt a Georgia állambeli Tallapoosa egyik benzinkútján 2021. január 12-én. Az 625 millió dolláros (mintegy 185 milliárd forintos) főnyereményt, amely minden idők negyedik legnagyobb nyereménye a játék történetében, január 12-én este sorsolják ki. MTI/EPA/Erik S. Lesser
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A világon minden idők legnagyobb lottónyereménye vár gazdára az Egyesült Államokban, miután a Powerball jackpot a szombat esti sorsoláson sem talált gazdára.

  A Kaliforniai Szerencsejáték Szövetség közleménye szerint a következő, hétfő esti számsorsoláson mintegy 1,9 milliárd dollár (830 milliárd forint) lesz a tét. Már a szombati sorsolás előtt is rekordmértékű volt a fődíj, 1,6 milliárd dollár, ez nő tovább. Soron kívül Belső vizsgálat indult Monoki Lehel és Sebők Vilmos viselkedése miatt a Liverpool győzelme után

A szerencsejáték szövetség közösségi médiában megjelent közleménye szerint a szombati sorsolással megdöntötték a főnyeremény nélküli számhúzások rekordját is, miután már 40 sorsolás óta nem talált gazdára a fődíj a Powerball lottójátékban. Legutóbb augusztus elején volt telitalálatos szelvény a játékban.

A rekordnyereményről megjelent számítások szerint annak matematikai valószínűsége, hogy a következő sorsoláson meglegyen telitalálat 1 a 292,2 millióhoz. A Powerball szelvényei az Egyesült Államok 45 tagállamában, valamint a főváros Washington DC-ben, Puerto Ricóban, valamint az Amerikai Virgin-szigeteken lehet megvásárolni, darabját 2 dollárért.  

A Guiness Rekordok nyilvántartása szerint a nemzeti lottójátékokon eddig legnagyobb nyeremény 1,586 milliárd dollár volt, amely ugyancsak az amerikai Powerball játékban talált gazdára még 2016-ban.

Amennyiben kihúzzák az 1,9 milliárdos főnyereményt, az sem lesz elegendő arra, hogy a nyertes – amennyiben egyetlen személyről lesz szó – bekerüljön az Egyesült Államok 400 leggazdagabb embere közé. A Forbes 2022-es összesítése szerint ehhez mintegy 2,5 milliárd dollár vagyonra lenne szükség.

(MTI)